Ostatní dokumentace - veřejná

Informace o dokumentu

Název: Smlouva o poskytování právních služeb
Popis: SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB
Šetina, Komendová & Partners s.r.o., advokátní kancelář
se sídlem: Purkyňova 649/127, Medlánky, 612 00 Brno
IČO: 06204872
zastoupena: JUDr. Pavlou Komendovou, jednatelkou
zapsána v obchodním rejstříku: u Krajského soudu v Brně, spis. zn. C 100699
dále jen jako „Advokátní kancelář“

a
KH TEBIS s.r.o.
se sídlem: Puškinská 641, 284 01 Kutná Hora
IČO: 47542713
zastoupen: Tomášem Pilcem, jednatelem
zapsán v obchodním rejstříku: u Městského soudu v Praze, spis. zn. C 25952
dále jen jako „Klient“

(Advokátní kancelář a Klient budou označovaní jednotlivě jako „Smluvní strana“, a společně jako „Smluvní strany“)

uzavírají tuto
SMLOUVU O POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB
(dále jen „Smlouva“)
ČLÁNEK I.
PŘEDMĚT SMLOUVY
1. Touto Smlouvou se Advokátní kancelář zavazuje poskytovat Klientovi právní služby specifikované v odst. 3 tohoto článku, a Klient se zavazuje zaplatit za poskytnuté právní služby Advokátní kanceláři odměnu, to vše za podmínek uvedených níže.
2. Advokátní kancelář se zavazuje při poskytování právních služeb dle této Smlouvy postupovat s odbornou péčí, v souladu s oprávněnými zájmy klienta a v souladu s pokyny klienta, Advokátní kancelář však není vázána pokyny klienta, pokud odporují právním předpisům nebo jiným závazným předpisům anebo jestliže je to nezbytné k ochraně zájmů klienta. Klient výslovně prohlašuje, že byl o výše uvedených skutečnostech náležitě informován.
3. Smluvní strany se dohodly, že předmět právních služeb tvoří obecné právní poradenství a to mimo jiné (i) sepisováním listin a/nebo (ii) udělováním právních porad Klientovi, včetně zpracování právních stanovisek a/nebo (iii) zastupováním Klienta při jednáních s protistranou a/nebo (iv) účast na jednání před soudem či správním orgánem, a Advokátní kancelář se k těmto právním službám v rozsahu shora uvedených činností zavazuje. Poskytování právních služeb bude prováděno ve shora uvedeném rozsahu neomezeně po dobu platnosti této Smlouvy.
4. Klient se zavazuje udělit Advokátní kanceláři, resp. advokátům působícím v Advokátní kanceláři na její výzvu potřebné řádné plné moci.
5. Klient bude své požadavky zadávat elektronicky nebo telefonicky. Ve svém požadavku uvede termín požadovaného vyřízení věci. Kontaktní osobou Advokátní kanceláře pro klienta je
a. JUDr. Pavla Komendová, tel.: +420 725 036 259, email: pavla.komendova@akskp.cz,
b. v případě její nepřítomnosti JUDr. Tomáš Šetina, tel.: +420 777 027 004, email: tomas.setina@akskp.cz.
6. Klient je povinen včasně a přesně informovat Advokátní kancelář o všech skutečnostech podstatných pro účinné poskytování služeb a odpovídá za správnost a úplnost poskytnutých podkladů. Advokátní kancelář tyto informace a podklady po skutkové stránce nepřezkoumává a vychází z informací Klienta s výjimkou případů, kdy Klient o přezkoumání Advokátní kancelář požádá.
7. Klient je povinen poskytovat Advokátní kanceláři veškerou potřebnou součinnost potřebnou k účinnému a hospodárnému poskytování služeb.

ČLÁNEK II.
ODMĚNA
1. Za poskytování právních služeb dle této Smlouvy se Klient zavazuje platit Advokátní kanceláři sjednanou odměnu, jejíž výše činí 1.090,- Kč + DPH za každou hodinu práce s tím, že minimální zúčtovací jednotkou bude jedna čtvrthodina. Advokátní kancelář je kdykoli oprávněna požadovat zálohu na shora uvedenou odměnu.
2. Kromě odměny se Klient zavazuje uhradit Advokátní kanceláři hotové a předem odsouhlasené výdaje, zejména výdaje spojené s pořízením kolkových známek, notářských zápisů, ověřením podpisů a cestovní náhrady za používání silničních motorových vozidel ve výši 7,- Kč za kilometr. Hotové výdaje budou fakturovány spolu s odměnou za právní služby v souladu s tímto článkem Smlouvy.
3. Klient dává výslovný souhlas, aby v případě služebních cest společník, zaměstnanec nebo spolupracující advokát Advokátní kanceláře využil osobní silniční motorové vozidlo.
4. Advokátovi dále náleží náhrada za promeškaný čas ve smyslu ust. § 14 vyhl. č. 177/1996 Sb., advokátní tarif, v platném znění, tedy při úkonech prováděných v místě, které není sídlem nebo bydlištěm advokáta, za čas strávený cestou do tohoto místa a zpět. Není-li dohodnuto jinak, náhrada činí 250,- Kč za každou i jen započatou půlhodinu.
5. Smluvní strany se dohodly, že v případě, že Klientovi bude v určité věci pravomocným rozhodnutím soudu nebo jiného orgánu přiznána náhrada nákladů právního zastoupení dle vyhl. 177/1996 Sb. ve znění pozdějších předpisů, náleží tato náhrada nákladů právního zastupování Advokátní kanceláři jako mimořádná cílová odměna. Nárok na vyplacení odměny vzniká Advokátní kancelář až v okamžiku faktického vymožení přiznané částky. Tato mimořádná odměna bude Klientovi fakturována spolu s odměnou za právní služby v souladu s tímto článkem Smlouvy.

ČLÁNEK III.
PLATEBNÍ UJEDNÁNÍ
1. Odměna za právní služby, náhrada za promeškaný čas, hotové výdaje i případné další odměny advokáta budou hrazeny na základě daňového dokladu vystaveného Klientovi. Klient souhlasí s tím, že Advokátní kancelář je oprávněna provést vůči němu kdykoli vyúčtování nákladů, uvedených v článku II. této Smlouvy, přičemž Klient se zavazuje zaplatit Advokátní kanceláři řádně a včas příslušnou vyúčtovanou částku. V případě, že se Klient dostane s úhradou vyúčtované částky do prodlení, je Advokátní kancelář oprávněna poskytování právních služeb do doby jejího zaplacení bez dalšího pozastavit.
2. Faktura bude vystavována ve standardním formátu Advokátní kanceláře. Přílohou faktury musí být položkový seznam úkonů poskytnutých právních služeb včetně jejich časové délky a výše dílčí odměny za ně a k nim se vztahující vyčíslení hotových výdajů a náhrady za promeškaný čas.
3. Klient se zavazuje každou z faktur uhradit na účet Advokátní kanceláře a ve lhůtě splatnosti uvedené na faktuře, pokud není lhůta splatnosti uvedena na faktuře tak do čtrnácti (14) dnů od doručení faktury. Klient tímto výslovně souhlasí se zasíláním faktury elektronicky prostřednictvím e-mailu Klienta uvedeného v záhlaví této Smlouvy, nebo jiného Klientem výslovně uvedeného e-mailu. Fakturovaná částka je uhrazena dnem, kdy bude v plné výši připsána na účet Advokátní kanceláře. Případné reklamace faktury je nutno provést písemně s přezkoumatelným odůvodněním, a to do pěti pracovních dní ode dne doručení faktury. Pokud Klient neprovede reklamaci faktury do pěti pracovních dní od doručení faktury, má se za to, že uplynutím této doby faktura ze strany Klienta byla schválena.
4. Pokud se Advokátní kancelář a Klient nedohodnou jinak, budou služby poskytovány formou dílčích zdanitelných plnění dle zákona o DPH. Vyúčtování služeb bude považováno za den uskutečnění dílčího zdanitelného plnění a bude zasíláno Klientovi podle rozsahu poskytnutých služeb. Odměna Advokátní kanceláře a výše uvedené hodinové sazby nezahrnují případnou daň z přidané hodnoty. Advokátní kancelář je oprávněna fakturované částky navýšit o daň z přidané hodnoty, a to ve výši stanovené příslušnými právními předpisy ke dni vzniku povinnosti přiznat daň.
5. Klient tímto projevuje výslovný souhlas s provedením jednostranného zápočtu ze strany Advokátní kanceláře v případě existence vzájemných pohledávek smluvních stran.

ČLÁNEK IV.
MLČENLIVOST
1. Klient bere na vědomí, že Advokátní kancelář a advokáti trvale spolupracující s advokátní kanceláří jsou povinni v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 85/1996 Sb., zákona o advokacii, v platném znění, zachovávat mlčenlivost o všech skutečnostech, o nichž se dozvěděli v souvislosti s poskytováním právních služeb. Povinnosti mlčenlivosti může advokáta zprostit pouze Klient a po jeho zániku právní nástupce Klienta.
2. Advokátní kancelář a spolupracující advokáti nemají povinnost mlčenlivosti ve vztahu k osobě, kterou pověřují provedením jednotlivých úkonů právních služeb, pokud je tato osoba povinna sama tuto povinnost zachovávat.
3. Povinnost zachovávat mlčenlivost se nevztahuje na případy, jde-li o zákonem uloženou povinnost Advokáta překazit spáchání trestného činu.

ČLÁNEK V.
STŘET ZÁJMŮ
1. Advokátní kancelář je povinna ve smyslu ustanovení § 19 zákona č. 85/1996 Sb., o advokacii, odstoupit od této Smlouvy v případě, že dodatečně zjistí, že (i) v téže věci nebo ve věci související již poskytla právní služby jiné osobě, jejíž zájmy jsou v rozporu se zájmy Klienta a/nebo (ii) by informace, kterou má Advokátní kancelář o jiném klientovi nebo o bývalém klientovi, mohla Klienta (Smluvní stranu) neoprávněně zvýhodnit a/nebo (iii) projednané věci se zúčastnil zaměstnanec nebo spolupracující advokát Advokátní kanceláře, případně osoba jemu blízká a/nebo (iv) zájmy Klienta jsou v rozporu se zájmy Advokátní kanceláře, spolupracujících advokátů nebo osoby jim blízké.
2. Odstoupením od této Smlouvy není dotčena odpovědnost Advokátní kanceláře za poskytnuté právní služby. Nedohodne-li se Advokátní kancelář s Klientem jinak, nebo neučiní-li Klient jiné opatření, je Advokátní kancelář povinna po dobu patnácti (15) dnů ode dne, kdy podle předchozího odstavce odstoupila od této Smlouvy, činit veškeré neodkladné úkony tak, aby Klient neutrpěl na svých právech nebo oprávněných zájmech újmu. To neplatí, pokud Klient sdělí, že na splnění této povinnosti netrvá. Advokátní kancelář si může vyhotovit a ponechat kopie dokladů, které Klientovi odevzdala.

ČLÁNEK VI.
TRVÁNÍ SMLOUVY
1. Tato Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou.
2. Klient je oprávněn tuto Smlouvu vypovědět písemnou výpovědí, a to i bez udání důvodů, s patnáctidenní výpovědní dobou.
3. Advokátní kancelář je oprávněna tuto Smlouvu vypovědět písemnou výpovědí s patnáctidenní výpovědní dobou v případě, že:
a. dojde k narušení důvěry mezi Advokátní kanceláří a Klientem,
b. Klient je více než 15 dní v prodlení s úhradou faktury,
c. nesložil-li Klient přiměřenou zálohu na odměnu za poskytování právních služeb, ač o to byl Advokátní kanceláří požádán,
d. Klient neposkytuje potřebnou součinnost,
e. Klient nerespektuje odborná doporučení Advokátní kanceláře,
f. Advokátní kancelář zjistí dodatečně skutečnosti uvedené v § 19 zákona č. 85/1996 Sb., o advokacii.
4. Podáním výpovědi není dotčena odpovědnost Advokátní kanceláře za poskytnuté právní služby. Advokátní kancelář je povinna po dobu výpovědní doby činit právní služby podle této Smlouvy v neomezeném rozsahu. To neplatí, pokud Klient sdělí, že na plnění právních služeb již netrvá. Advokátní kancelář je povinna předat ve lhůtě pěti (5) dnů ode dne uplynutí výpovědní lhůty Klientu nebo pověřenému správci jeho doklady, jež bude mít u sebe. Advokátní kancelář si může vyhotovit a ponechat kopie dokladů, které Klientovi odevzdala.
5. V případě výpovědi této Smlouvy Advokátní kanceláří dle ustanovení § 20 zákona č. 85/1996 Sb., o advokacii, nebude Advokátní kancelář povinna hradit Klientovi škodu z toho vzešlou.
6. Ukončením Smlouvy nejsou dotčeny nároky Smluvních stran vzniklé před ukončením Smlouvy, zejména nárok Advokátní kanceláře na úhradu odměny, hotové výdaje a náhrady za promeškaný čas.

ČLÁNEK VII.
DALŠÍ UJEDNÁNÍ
1. Strany potvrzují, že pokud bude při poskytování služeb dle této Smlouvy Advokátní kancelář spolupracovat s externími znalci, poradci či dalšími odborníky nepřebírá tím Advokátní kancelář vůči Klientovi povinnost zajistit, aby mu tato třetí osoba splnila, ani závazek, že tato třetí osoba Klientovi splní.
2. V případě vzniklých sporů se strany pokusí najít smírné řešení společným jednáním. Pokud nedojde k nalezení smírného řešení, bude spor řešen věcně příslušným českým soudem.
3. Smluvní strany berou na vědomí, že v průběhu poskytování služeb mohou být Advokátní kanceláří zpracovávány osobní údaje Klienta anebo třetích osob. Účelem zpracovávání těchto osobních údajů je ochrana práv a oprávněných zájmů Klienta a Advokátní kanceláře, a plnění povinností podle této Smlouvy. Advokátní kancelář se zavazuje přijmout příslušná technickoorganizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů. Klient bere na vědomí, že jím používané elektronické kontakty při komunikaci s Advokátní kanceláří (nebo jinak Klientem poskytnuté) mohou být Advokátní kanceláří použity pro nabízení jeho dalších služeb, pokud to Klient neodmítne.


ČLÁNEK VIII.
ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
1. V případě, že se Smluvní strany dohodnou na změně, doplnění či zrušení této Smlouvy, je třeba k platnosti takového právního úkonu písemné formy.
2. Tato Smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních s platností originálu, přičemž každá Smluvní strana obdrží po jednom.
3. Tato Smlouva nabývá platnosti a účinnosti níže uvedeným dnem jejího uzavření.

NA DŮKAZ TOHO, že Smluvní strany s obsahem Smlouvy souhlasí, rozumí ji a zavazují se k jejímu plnění, připojují své podpisy a prohlašují, že tato Smlouva byla uzavřena podle jejich svobodné a vážné vůle prosté tísně, zejména tísně finanční.


V _____________ dne _____________ V _____________ dne _____________



_______________________________ _______________________________
JUDr. Pavla Komendová, jednatelka Tomáš Pilc, jednatel
Šetina, Komendová & Partners s.r.o., advokátní kancelář KH TEBIS s.r.o.

Aktuální verze souboru

Jméno souboru: application/x-dosexec wordicon.exe
Velikost: 2.88 MB
Aktuální verze souboru: 10.10.2017 08:34:57
Otisk MD5: a8dc5cc29ad3b5608c4028a2fc64b8fd
Otisk SHA256: d4f2952e1b70153f9711554054fb786fcfff571ab519e55757cfafebb876c05a