Smlouva: Příkazní smlouva

Informace o smlouvě

stav E-ZAK Zveřejněno
Smlouva je veřejně přístupná.

DBID: 1442
Datum uzavření smlouvy: 28.03.2019
Rámcová dohoda: Ne
Vícestranná smlouva: Ne
Anonymizace metadat: Ne
Zadavatel je: plátce

Název (předmět)

Příkazní smlouva

Stručný popis

P Ř Í K A Z N Í S M L O U V A


KH TEBIS s.r.o.
se sídlem: Kutná Hora, Puškinská 641, PSČ 28401
IČ: 47542713 DIČ: CZ47542713
email: uctarna@khtebis.cz
tel.: 327 513 532
jednající: Tomáš Pilc, jednatel
(dále jen „příkazce“) na straně jedné

a

HAVLÍČEK & PARTNERS, advokátní kancelář, s.r.o.
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl C, vložka 27163
se sídlem: Hradec Králové, Divišova 882, PSČ 500 03
IČ: 287 84 294
DIČ: CZ28784294
email: havlicek@advokatHK.cz, kancelar@advokatHK.cz
jednající: JUDr. Jakub Havlíček, jednatel
(dále jen „příkazník nebo Advokátní kancelář“) na straně druhé,

uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto:

p ř í k a z n í s m l o u v u
v souladu s § 2430 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, za použití zákona č. 85/1996 Sb., o advokacii, ve znění pozdějších předpisů, a vyhlášky č. 177/1996 Sb., o odměnách advokátů a náhradách advokátů za poskytování právních služeb (advokátní tarif), ve znění pozdějších předpisů

I.
1. Příkazník se zavazuje poskytnout příkazci zejména následující právní služby:
• poskytování porad a konzultací,
• sepis právních rozborů a stanovisek,
• sepis právních dokumentů,
• zastupování v soudních, správních nebo obdobných řízeních,
• zastupování při jednáních se soukromoprávními subjekty,
• k žádosti příkazce osobní účast v jeho sídle nebo na jiném místě za účelem poskytování porad a konzultací, případně k sepisu některých právních dokumentů,
(dále jako „právní služby“).
2. Právní služby budou Advokátní kanceláří poskytovány pouze ve věcech, které byly Advokátní kanceláří od příkazce převzaty. Převzetím věci k poskytnutí právní služby se rozumí převzetí na základě písemného protokolu, udělení plné moci nebo pokyn k poskytnutí právní služby a jejich akceptování ze strany Advokátní kanceláře.
3. Advokátní kancelář je oprávněna odmítnout poskytnutí právních nebo doplňkových služeb v případech stanovených zákonem o advokacii, nebo v případě, kdy je příkazce v prodlení s peněžitým plněním vůči Advokátní kanceláři.
4. Příkazník poskytuje právní služby prostřednictvím oprávněných osob, a to zejména prostřednictvím advokátů – partnerů, spolupracujících advokátů, advokátních koncipientů a ostatních zaměstnanců.
5. Příkazník neodpovídá za porušení závazku třetí osobou, s níž uzavřel smlouvu či učinil jiný právní úkon při zařizování příkazcových záležitostí.

II.
1. Příkazce se zavazuje poskytnout příkazníkovi k provádění prací a výkonů potřebnou součinnost, a to dle požadavků příkazníka. Zároveň se příkazce zavazuje seznamovat příkazníka bez prodlení s výsledky činností jiných subjektů pracujících pro příkazce při řešení dané věci.
2. Příkazce se dále zavazuje udělit příkazníkovi pro zastupování v konkrétní věci písemnou plnou moc, pokud bude nezbytná pro poskytnutí právních služeb.

III.
1. Příkazce se zavazuje poskytnout příkazníkovi za provádění prací a výkonů podle této smlouvy odměnu v souladu s vyhláškou č. 177/1996 Sb., o odměnách advokátů a náhradách advokátů za poskytování právních služeb (advokátní tarif), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „advokátní tarif“), přičemž odměna za právní služby příkazníka v českém jazyce je odměnou časovou v částce 2.000,- Kč/hod. V případě poskytování právních služeb v cizím jazyce je stranami ujednána časová odměna v částce 2.500,- Kč/hod.
2. Příkazníkovi dále náleží úhrada podle § 14 advokátního tarifu za promeškaný čas ve výši 300,- Kč za každou započatou půlhodinu.
3. Příkazníkovi náleží úhrada cestovních nákladů, jakož i jiných cestovních výloh podle právních předpisů, jedná-li příkazník před soudy nebo jinými orgány nebo v zájmu příkazce mimo sídlo příkazníka.
4. Příkazníkovi náleží úhrada poplatků, jakož i jiných výloh, které příkazník vynaložil ve prospěch příkazce na úhradu zákonných poplatků, daní a dávek, jakož i, pokud příkazník uhradil za příkazce částky sloužící k zajištění nezbytných listin, důkazů, nebo právně relevantních informací, dále pokud příkazník uhradil za příkazce v jeho prospěch výkony znalců, tlumočníků, nebo jiných předzvědných osob.
5. Jestliže bude příkazci přiznána v řízeních náhrada odměny za zastupování advokátem ve výši dle vyhl. 177/1996 Sb., náleží její vydání příkazníkovi (dále jen „přísudek“). Pro případ, že po přiznání přísudku dojde k ukončení této smlouvy dříve, než bude přísudek protistranou uhrazen, popř. dojde mezi příkazcem a protistranou k učinění takového právního úkonu, který bude znamenat zánik povinnosti protistrany, úplný nebo částečný, uhradit přísudek k rukám příkazníka (advokáta příkazníka), vzniká příkazníkovi nárok na odměnu vůči příkazci ve výši rovnající se přísudku. Odměna bude vyúčtována řádným daňovým dokladem.
6. Příkazník je oprávněn jakékoliv své vyúčtování navýšit o daň z přidané hodnoty ve výši dle právních předpisů účinných ke dni uskutečnění zdanitelného plnění, pokud bude příkazník tuto daň povinen uhradit dle zvláštního právního předpisu.


IV.
1. Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu smluvními stranami a uzavírá se na dobu neurčitou. Každá ze smluvních stran je oprávněna smlouvu vypovědět. Výpovědní lhůta skončí k poslednímu dni kalendářního měsíce, ve kterém byla druhé smluvní straně výpověď doručena.
2. V případě ukončení této smlouvy je příkazník povinen zajistit nezbytné a neodkladné úkony k zajištění práv příkazce, jakož i zajistit důležité doklady pro příkazce, vztahující se k zastupované věci, jakož i dbát toho, aby zajistil pro příkazce právně významné dokumenty, a předat příkazci nebo jeho právnímu zástupci veškeré svěřené doklady a doklady nezbytné k dalšímu jednání ve věci.
3. Neuhradí-li příkazce příkazníkovi jím vyúčtovanou odměnu nebo zálohu podle čl. III. této smlouvy, je příkazník oprávněn přerušit poskytování právních služeb až do zaplacení, přičemž zaplacením se rozumí připsání dlužné částky na účet příkazníka nebo její úhrada v hotovosti k rukám příkazníka. V takovém případě je příkazník oprávněn rovněž vypovědět zastoupení příkazce. Riziko vyplývající z přerušení poskytování právních služeb nese příkazce, když příkazník učiní pouze takové formální úkony, které jsou v rámci zachování práv příkazce nezbytné a neodkladné.

V.
1. V souvislosti s uzavřením této smlouvy příkazník informuje příkazce o plnění oznamovací povinnosti advokáty dle ustanovení zákona č. 61/1996 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti, ve znění pozdějších předpisů (§ 1 odst. 7, § 2 odst. 9 a § 4), a příkazce tuto informační povinnost bere na vědomí.
2. Smluvní strany se dohodly, že veškeré písemnosti budou příkazci zasílány prostřednictvím emailu na elektronickou adresu uvedenou v záhlaví této smlouvy, pokud příkazce výslovně nepožádá o jejich zaslání v písemné podobě poštou.
3. Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva byla uzavřena svobodně a vážně, a že je projevem jejich skutečné vůle. Na důkaz toho připojují pod text smlouvy své vlastnoruční podpisy. Smlouva je vyhotovena ve dvou výtiscích, z nichž každá strana obdrží po jednom výtisku.




V Hradci Králové dne 28.3.2019

V Hradci Králové dne 28.3.2019

Za příkazce:


Za příkazníka:


____________________________
Tomáš Pilc, jednatel
KH TEBIS s.r.o. _____________________________
JUDr. Jakub Havlíček, jednatel
HAVLÍČEK & PARTNERS,
advokátní kancelář, s.r.o.

Zadavatel

  • Úřední název: KH TEBIS s.r.o.
  • IČO: 47542713
  • Poštovní adresa:
    Puškinská 641
    28401 Kutná Hora
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2017-022628

Veřejné dokumenty

Účastníci smlouvy

Dodatky smlouvy