Smlouva: Smlouva o dílo

Informace o smlouvě

stav E-ZAK Zveřejněno
Smlouva je veřejně přístupná.

DBID: 1547
Datum uzavření smlouvy: 31.05.2019
Rámcová dohoda: Ne
Vícestranná smlouva: Ne
Anonymizace metadat: Ne
Zadavatel je: plátce
Cena v Kč bez DPH: 930 000,00

Název (předmět)

Smlouva o dílo

Stručný popis

SMLOUVA O DÍLO
NA ÚPRAVU NN-ROZVODNY RH V BLOKOVÉ PLYNOVÉ KOTELNĚ KH TEBIS, KUTNÁ HORA – HLOUŠKA, PRO VLASTNÍ ODBĚRY KGEE DLE TPP-ČEZ DISTRIBUCE 2019
KH TEBIS s.r.o.
se sídlem: Puškinská 641, 284 01 Kutná Hora
IČO: 47542713
DIČ: CZ47542713
zastoupena: Ing. Tomáš Pilc, jednatel společnosti
zápis v OR vedeného u Městského soudu v Praze C 25952
dále jen jako „Objednatel“,



Bosch Termotechnika s.r.o.
se sídlem: Průmyslová 372/1, 108 00 Praha 10
IČO: 18953573
DIČ: CZ18953573
zastoupen: Ing. Václav Klein, prokurista
zápis v OR: vedeného u Městského soudu v Praze C 121629
dále jen jako „Zhotovitel“
a


Objednatel a Zhotovitel budou označovaní jednotlivě jako „Smluvní strana“, a společně jako „Smluvní strany“,

uzavírají v souladu s ustanovením § 1746 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“), tuto

SMLOUVU O DÍLO NA ÚPRAVU NN-ROZVODNY RH V BLOKOVÉ PLYNOVÉ KOTELNĚ KH TEBIS, KUTNÁ HORA – HLOUŠKA, PRO VLASTNÍ ODBĚRY KGEE DLE TPP-ČEZ DISTRIBUCE 2019.
(dále jen „Smlouva“).

PREAMBULE
A. Objednatel v průběhu roku 2018 ve spolupráci se společností ČEZ Distribuce, a.s. zjistil, že část stávající elektro-rozvodny RH Hlouška neodpovídá současným Technickým a bezpečnostním předpisům a závazným Technickým připojovacím podmínkám k distribuční soustavě.
B. Zhotovitel jako výrobce nainstalovaných KG jednotek vypracoval po dohodě s Objednatelem návrh nejúspornějšího technického řešení pro uvedení elektro-rozvodny RH Hlouška do souladu se závaznými předpisy a zároveň umožnil bezpečný odběr vyráběné KG elektřiny pro vlastní spotřebu (viz. písemný záznam z jednání ze dne 12.4.2019 – Příloha č. 1).
C. Předmět plnění této Smlouvy o dílo není spojen s plněním veřejné zakázky na dodávku 4ks KGJ BOSCH v roce 2018 (nebylo předmětem zadávací dokumentace v režimu Zákona o zadávání veřejných zakázek 134/2016 Sb. ZZVZ).
ČLÁNEK 2. PŘEDMĚT SMLOUVY O DÍLO
2.1 Předmětem Smlouvy je závazek Zhotovitele provést na svůj náklad a nebezpečí pro Objednatele dílo a splnit s dílem související závazky, a závazek Objednatele dílo převzít a zaplatit sjednanou cenu díla.
2.2 Dílem se rozumí:
a) vypracování zjednodušené projektové dokumentace úprav elektro NN-rozvodny RH;
b) obstarání a zajištění veškerých administrativních náležitostí k realizaci díla, zahrnující odpovídající povolení, vyjádření a revize, koordinaci s pracovníky ČEZdi, revizními techniky, popř. dodavateli Objednatele;
c) demontáž stávajícího rozvaděče RH v NN Rozvodně v určeném rozsahu dle vypracované projektové dokumentace, likvidace demontovaného rozvaděče proběhne ve vlastní režii Objednatele;
d) instalace a montáž spočívající v dodávce nového NN Rozvaděče RH včetně kabelového propojení na stávající zařízení a rozvodů, dále pak materiálů, prací a služeb v rozsahu a provedení definovaném v technickém řešení viz. Příloha č. 2, nedílnou součástí díla jsou veškeré zkoušky a služby potřebné k úplnému provedení díla a k jeho uvedení do trvalého provozu;
e) vypracování projektové dokumentace skutečného provedení díla.
2.3 Podrobná specifikace díla je uvedena v Příloze č. 2 – Technické řešení a cenová nabídka (Ref.NTP 135/2019-dot-elektro verze 1.01 ze dne 25.3.2019), která tvoří nedílnou součást této Smlouvy.
2.4 Celé dílo bude provedeno v souladu s obecně závaznými právními předpisy a s požadavky, podmínkami, specifikacemi a ostatními údaji a informacemi obsaženými nebo zmíněnými v této smlouvě a v projektové dokumentaci.
2.5 Pravidelná údržba zařízení (servis) není předmětem plnění této Smlouvy ve smyslu článku 14 této Smlouvy.
ČLÁNEK 3. ČASOVÝ HARMONOGRAM PLNĚNÍ, TERMÍNY A MÍSTO PLNĚNÍ DÍLA
3.1 Zhotovitel se zavazuje provádět dílo podle časového harmonogramu (dále jen „časový harmonogram“), který je uveden v Příloze č. 3 této Smlouvy.
3.2 Místem plnění díla je objekt blokové kotelny Hlouška ve vlastnictví Objednatele, na adrese Puškinská 643, 284 01 Kutná Hora - Hlouška (dále jen „Staveniště“ nebo „NN-Rozvodna RH“).
3.3 Zhotovitel bere na vědomí, že dílo bude realizováno za plného provozu kotelny. Termíny a rozsah odstávek dodávek energií do objektu kotelny, nezbytně nutných pro bezpečnou instalaci, montáž a přepojení nového NN Rozvaděče RH a souvisejících kabelových propojení, budou v dostatečném předstihu oznámeny Objednateli (např. po potvrzení termínu ze strany ČEZ Distribuce a.s.).
3.4 Překáží-li nevhodná věc nebo příkaz v řádném provádění díla v souladu s § 2594, odst. (2) NOZ, Zhotovitel je v nezbytném rozsahu přeruší až do výměny věci nebo změny příkazu; trvá-li Objednatel na provádění díla s použitím předané věci nebo podle daného příkazu, má Zhotovitel právo požadovat, aby tak Objednatel učinil v písemné formě.
3.5 Lhůta stanovená pro dokončení díla se prodlužuje o dobu přerušením vyvolanou podle čl. 3.4 této Smlouvy. Zhotovitel má právo na úhradu nákladů spojených s přerušením díla nebo s použitím nevhodných věcí do doby, kdy jejich nevhodnost mohla být zjištěna.
3.6 Přípravné a projektové práce budou Zhotovitelem zahájeny ihned po podpisu této Smlouvy (zejména zjišťovací – místní šetření, projektové práce, inženýring a jednání s ČEZ Distribuce a.s.).
ČLÁNEK 4. CENA DÍLA
4.1 Sjednaná cena za provedení celého díla je 930.000,- Kč bez DPH (slovy: devět set třicet korun českých).
4.2 Smluvní cena uvedená v bodě 4.1 tohoto článku smlouvy zahrnuje veškeré náklady Zhotovitele spojené s realizací díla, včetně provedení všech zkoušek, likvidace montážních a stavebních odpadů s výjimkou původního demontovaného NN Rozvaděče RH a nákladů na odstraňování vad po celou dobu trvání záruky atd.
4.3 Zhotovitel si vyhrazuje možnost upravit výslednou cenu ve vazbě na úplnost, podrobnost a vypovídající schopnost předaných podkladů od Objednatele (seznam nezbytných technických a provozních podkladů je uveden v Příloze č. 4 této Smlouvy), a dále podle požadavků a instrukcí pověřených pracovníků KHT na požadovanou kvalitu, typ použitého výrobku nebo způsob provedení (montáže či instalace), pokud se liší od specifikace uvedené v cenové nabídce.
4.4 Cena plnění může být po dohodě obou smluvních stran upravena podle počtu skutečně potřebných a odpracovaných hodin a podle souvisejících či vyvolaných nákladů pro plnění (např. doprava do místa, ubytování pracovníků Zhotovitele v Kutné Hoře, další vyvolané náklady na koordinace s pracovníky ČEZ Distribuce nebo revizními techniky, dodavateli Objednatele apod.).
4.5 Úpravy sjednané ceny musí být ze strany Zhotovitele oznámeny písemnou formou Objednateli v dostatečném předstihu, odsouhlaseny a písemně potvrzeny vhodnou formou (objednávka, dodatek ke smlouvě apod.).
4.6 Specifikace smluvní ceny s rozdělením na položky je uvedena v Příloze č. 2 této Smlouvy. Položkový rozpočet vypracoval Zhotovitel jako součást své nabídky a obsahuje všechny práce, dodávky a služby potřebné k provedení díla.
V případě změny sazby DPH dané právními předpisy bude k ceně bez DPH přiúčtována daň dle sazby platné ke dni zdanitelného plnění.
ČLÁNEK 5. FAKTURACE A PLATEBNÍ PODMÍNKY
5.1 Cena díla bude hrazena formou smluvní zálohy či bezhotovostní platby podle potvrzeného výkazu práce za kalendářní měsíc a stavu prostavěnosti díla.
5.2 Při neplnění termínů daných časovým harmonogramem, kvalitativních, a / nebo jiných závazků Zhotovitele vyplývajících z této smlouvy má Objednatel právo pozastavit platbu zálohy až do splnění závazku. Zhotovitel je v případě oprávněného pozastavení platby zálohy povinen pokračovat v plnění svých závazků dle této Smlouvy.
5.3 Zhotoviteli vzniká právo na zaplacení smluvní ceny díla po řádném zhotovení díla a převzetí díla Objednatelem.
5.4 Konečné vyrovnání do výše smluvní ceny díla bude Objednatelem provedeno po převzetí díla podle této Smlouvy na základě faktury vystavené Zhotovitelem do 15 dnů od převzetí díla a podepsaného protokolu o předání a převzetí díla všemi Smluvními stranami.
5.5 Smluvní strany sjednávají splatnost faktur třicet (30) dní od doručení faktury.
ČLÁNEK 6. PRÁVA A POVINNOSTI OBJEDNATELE
6.1 Objednatel předá Zhotoviteli staveniště bez právních vad v termínu podle této Smlouvy.
6.2 Objednatel se zavazuje poskytovat Zhotoviteli po celou dobu provádění díla odpovídající součinnost:
a) Objednatel zajistí s dostatečným předstihem a umožní Zhotoviteli přístup na Staveniště v rozsahu potřebném pro řádné a včasné zhotovení díla podle této Smlouvy;
b) Objednatel v případě potřeby zajistí přístup určeným pracovníkům Zhotovitele na všechna dotčená provozní pracoviště KHT za účelem provedení potřebných prohlídek provozních režimů a umožní jim pořízení fotodokumentace vztahující se k předmětu plnění;
c) Objednatel vhodnou formou pověří odpovědné pracovníky KHT, popř. dotčené dodavatele provozních, technických a výrobních zařízení k součinnosti s pověřenými techniky Zhotovitele, souvisejících s předmětem díla;
d) Objednatel se zavazuje poskytnout plnou součinnost při plánování a potvrzování termínů odstávek dodávek energií do objektu kotelny nebo zařízení, nezbytných pro bezpečnou instalaci, montáž a přepojení nového NN Rozvaděče RH a souvisejících kabelových propojení.
6.3 Objednatel je oprávněn průběžně kontrolovat provádění díla. V případě, že Objednatel zjistí, že Zhotovitel provádí dílo v rozporu s ujednáním stanoveným v této Smlouvě je Objednatel oprávněn požadovat po Zhotoviteli odstranění vad vzniklých vadným prováděním díla a dílo provést řádným způsobem. V případě, že Zhotovitel vady neodstraní, je Objednatel oprávněn od této Smlouvy odstoupit, anebo odstranit vady na náklady Zhotovitele třetí stranou.
ČLÁNEK 7. PRÁVA A POVINNOSTI ZHOTOVITELE
7.1 Zhotovitel je povinen řídit se pokyny Objednatele.
7.2 Zhotovitel je povinen provést a dokončit dílo řádně a ve stanovené lhůtě.
7.3 Zhotovitel je povinen při plnění této Smlouvy dodržovat obecně závazné platné právní předpisy a platné technické normy ČR, ČSN, EN a další obecně závazné a doporučené předpisy a metodika.
7.4 Zhotovitel se dále zavazuje dodržovat platné právní předpisy upravující bezpečnost a ochranu zdraví při práci, ochranu před požárem, ochranu životního prostředí, prevenci závažných průmyslových havárií a odpadové hospodářství. Zhotovitel současně odpovídá za důsledné dodržování pořádku na Staveništi a v jeho nejbližším okolí.
7.5 Zhotovitel je povinen písemně oznámit Objednateli bez zbytečného odkladu zjištění skrytých překážek, které znemožňují provedení díla dohodnutým způsobem či v dohodnutém termínu. V takovém případě se Smluvní strany dohodnou na úpravě struktury a rozsahu plnění včetně harmonogramu tak, aby bylo technicky i časově možné zakázku dokončit.
7.6 Zhotovitel se zavazuje použít při realizaci díla materiály, výrobky a zařízení v kvalitě dle technického popisu a daného standardu kvality prováděných prací ve znění ustanovení této Smlouvy.
7.7 Zhotovitel je povinen zabezpečit, aby všichni jeho pracovníci byli vybaveni předepsanými ochrannými pomůckami v souladu s platnými právními předpisy. Pracovní oděvy pracovníků musí být označeny obchodním jménem nebo logem Zhotovitele.
7.8 Výsledek činnosti, který je předmětem této Smlouvy, není Zhotovitel oprávněn poskytnout jiným osobám, než Objednateli, nestanoví-li Objednatel nebo Smlouva jinak.
7.9 Areál Objednatele je nekuřáckým areálem a kouření je umožněno pouze na k tomu vyhrazených místech.
ČLÁNEK 8. ZPŮSOB PROVÁDĚNÍ DÍLA
8.1 OSOBY OBJEDNATELE pověřené pro vedení, koordinaci provádění a plnění díla jsou:
a) Ing Tomáš Pilc (jednatel)
mobil: +420 606 646 414 e-mail: jednatel@khtebis.cz
b) Antonín Drahokoupil (vedoucí)
mobil: +420 602 415 759 e-mail: Drahokoupil@khtebis.cz
c) Pavla Snížková (fakturace)
mobil: +420 777 149 835 e-mail: uctarna@khtebis.cz
c) Dispečing
mobil: +420 777 149 810 e-mail: dispecing@khtebis.cz
8.2 OSOBY ZHOTOVITELE pověřené pro vedení, koordinaci provádění a plnění díla jsou:
a) Ing. Kateřina Dittel Ksandrová (vedoucí)
mobil: +420 730 847 340 e-mail: katerina.ksandrova@buderus.cz
b) Pavel Petraus
mobil: +420 602 613 152 e-mail: pavel.petraus@cz.bosch.com
c) Petr Jirout
mobil: +420 730 847 343 e-mail: jirout@buderus.cz
d) osoby pověřené

8.3 ZAJIŠTĚNÍ A PŘEDÁNÍ NEZBYTNÝCH PODKLADŮ PRO PLNĚNÍ DÍLA - Objednatel a Zhotovitel společně sjednají neprodleně od podpisu této Smlouvy formou písemného zápisu předání všech technických a provozních podkladů nezbytných pro provádění díla. V případě, že Objednatel nebude mít potřebnou či aktuální dokumentaci a doklady k dispozici, Objednatel se Zhotovitelem sepíší příslušný zápis a sjednají další postup v rámci plnění díla. Vzorový předávací protokol je uveden v Příloze č. 6 této Smlouvy.
8.4 OBSTARÁNÍ A ZAJIŠTĚNÍ VEŠKERÝCH ADMINISTRATIVNÍCH NÁLEŽITOSTÍ K REALIZACI DÍLA – Objednatel poskytne Zhotoviteli plnou podporu a účinnou součinnost pro včasné vypracování projektové dokumentace podle požadavků a potřeb příslušné místní distribuční společnosti – ČEZ Distribuce a.s. a podle časového harmonogramu plnění díla podle čl. 3.1 této Smlouvy. Plná podpora spočívá zejména ve včasném předání nezbytných, úplných a aktuálních technických a provozních podkladů Zhotoviteli, a dále nezbytná technická a provozní upřesnění a rozhodnutí, vše pro jednoznačné, úplné a včasné vypracování nutné projektové dokumentace. Účinná součinnost dále spočívá zejména v účinné spolupráci a podpoře pro obstarání potřebných souhlasů, povolení, revizí a zkoušek, a fyzické účasti zástupců Objednatele, případně požadovaných dotčenými účastníky výstavby, vše s cílem získání požadovaných povolení či souhlasů. Pro zajištění vypracování projektové dokumentace a obstarání potřebných povolení či souhlasů, zajistí a předá Objednatel příslušná zmocnění pro pověřené pracovníky Zhotovitele. Vzorové zmocnění je uvedeno v Příloze č. 5 této Smlouvy.
8.5 NEPLÁNOVANÉ POŽADAVKY PŘÍPADNÝCH ÚČASTNÍKŮ VÝSTAVBY - v případě, že dojde ze strany Stavebního úřadu či jiných dotčených a oprávněných účastníků výstavby, např. ČEZ Distribuce a.s., nebo dotčených státních organizací k neplánovaným požadavkům na technické řešení díla, nebo k neplánovaným podmínkám jeho provádění (např. takové, které nebyly smluvní součástí díla, tj. nejsou součástí soupisů prací a dodávek a podle uzavřené Smlouvy), sjednají všechny dotčené smluvní nebo dotčené strany dodatek k této Smlouvě, ve kterém zohlední tyto neplánované požadavky nebo postupy z hlediska ceny, harmonogramu a kvality plnění díla. Neplánované požadavky ze strany dotčených účastníků výstavby mohou způsobit omezení či přerušení výstavby, omezení či výpadky provozu Objednatele, rozšířit anebo prodloužit dobu výstavby, a tímto nebo podobným způsobem zapříčinit škody pro všechny smluvní strany. Takovéto škody, vzniklé na základě neplánovaných, nesmluvních, nerozpočtovaných nebo jiných požadavků souvisejících s plněním díla, a s dopadem na rozsah, způsob provádění, cenu, harmonogram nebo kvalitu díla, leží mimo oblast zavinění nebo ovlivnění ze strany Zhotovitele (např. určení dalších neuvažovaných technických připojovacích podmínek, omezení či zkrácení běžné pracovní doby pro provádění díla, atp.), a tímto na principu Vyšší moci vyvazují Zhotovitele z odpovědnosti za takto vzniklé škody pro Objednatele.
8.6 SJEDNÁNÍ A OZNAČENÍ PŘESNÝCH HRANIC DODÁVEK A PLNĚNÍ DÍLA – Objednatel a Zhotovitel neprodleně od podpisu této Smlouvy společně sjednají přesné hranice plnění díla v kotelně HLOUŠKA (vnitřní i vnější hranice), o čemž smluvní strany provedou jednoduchý zápis. Zároveň tyto hranice dodávek a plnění stavebně označí vhodným způsobem vč. pořízení průkazní fotodokumentace. V případě, že technická zařízení, nalézající se mimo sjednanou oblast plnění, nebudou splňovat předepsaný technický stav podle závazných a platných technických a bezpečnostních předpisů, Zhotovitel na tuto skutečnost Objednatele a Zadavatele písemně upozorní, a obě smluvní strany sjednají v nezbytně krátkém čase postup pro rychlé odstranění závadného stavu, který by bránil či ovlivňoval bezpečné a efektivní provádění díla nebo kolaudaci díla jako celku. Vzorový protokol sjednání a označení přesných hranic plnění je uveden v Příloze č. 7 této Smlouvy.
8.7 SJEDNÁNÍ A OZNAČENÍ STAVENIŠTĚ A VŠECH MÍST DOTČENÝCH PLNĚNÍM DÍLA – Objednatel a Zhotovitel společně sjednají neprodleně od podpisu této Smlouvy formou jednoduchého zápisu přesné hranice staveniště (tj. všech prostor objektu kotelny HLOUŠKA, ve kterých bude docházet k demontážním, montážním, stavebně-přípomocným nebo dalším souvisejícím pracím), a dále všechna vnější místa a části pozemků, souvisejících se staveništěm, jako např. příjezdové komunikace, parkování osobních i nákladních aut, pozice montážních jeřábů a strojů, atp. Zároveň budou určeny vnitřní i vnější prostory pro skládání, ukládání/skladování, odebírání a popř. nakládání materiálu, zařízení a odpadů, venkovní prostory pro stavební a montážní kontejnery a pro dočasné uskladnění rozměrného nebo hmotného stavebního a montážního materiálu, pro parkování osobních a užitkových vozidel pracovníků Zhotovitele, které budou zajišťovat výstavbu a plnění díla (v přiměřené blízkosti místa plnění). Všechny hraniční místa staveniště a dotčených pozemků popíše Zhotovitel v písemném zápise a/nebo v jeho obrazové příloze, a pořídí nezbytnou průkazní fotodokumentaci výchozího stavu (a při zpětném předání staveniště závěrečného stavu). Vzorový protokol sjednání a označení staveniště a dotčených míst plnění je uveden v Příloze č. 8 této Smlouvy.
8.8 ZAŘÍZENÍ STAVENIŠTĚ A ZAŘÍZENÍ A MECHANIZACE NA STAVBĚ – Objednatel zajistí po celou dobu plnění díla při zahájení prací a dodávek (tj. již pro demontážní práce) minimálně jednu vhodnou, vnitřní a samostatně uzamykatelnou místnost jako sklad cenného a zcizitelného materiálu, nářadí a movitých věcí souvisejících s prováděním díla (např. jističe, měřící přístroje, kabely, elektronika, atp.). Dále budou sjednány podmínky pro využívání místního sociálního zařízení pro pracovníky Zhotovitele (WC, umývárna, sprcha, šatní skříňky, atp.), Dále bude sjednán klíčový a přístupový systém (předání klíčů, přístupových kódů, průkazek, atp.) a způsob hlášení a evidence příchodů/odchodů a přítomnosti na staveništi (zejména z bezpečnostních důvodů např. pro případ požáru, krádeže či jiné mimořádné události).
8.9 SJEDNÁNÍ MÍST PŘIPOJENÍ A ODBĚRŮ ENERGIÍ – Objednatel a Zhotovitel ve spolupráci se Zadavatelem společně sjednají neprodleně od podpisu této Smlouvy formou písemného zápisu připojovací místa na staveništní energie (zejména elektřina, popř. voda) a způsoby jejich měření pro jejich následnou přefakturaci Objednatelem. Všechny připojovací místa se popíší a pořídí nezbytnou fotodokumentaci výchozího stavu přípojek i měřících zařízení (odečty). Vzorový protokol sjednání a označení přípojek a dotčených měřících zařízení je uveden v Příloze č. 9 této Smlouvy.
8.10 PRACOVNÍ DOBA PROVÁDĚNÍ MONTÁŽNÍCH A STAVEBNÍCH PRACÍ – Objednatel a Zhotovitel sjednali, že Zhotovitel bude provádět demontážní, montážní a související práce a činnosti pro plnění díla, zahrnující odpovídající hluk, vibrace, pachy (svařování, nátěry) a prašnost v místě plnění díla, podle následujícího časového hodinového rozpisu:
a) 07:00 - 19:00 hod. v pracovní dny (příchod v cca 6:30, déle po vzájemné dohodě),
b) 09:00 – 19:00 hod. ve dnech pracovního volna, klidu a o svátcích (soboty/neděle),
c) přestávky v práci (technologické, oběd) budou plánovány a koordinovány vedoucím pracovníkem Zhotovitele v odvislosti na technologické postupy prací a časový harmonogram plnění. V době nepřítomnosti pracovníků Zhotovitele na staveništi (tj. pracovní přestávky a noci) odpovídá vedoucí pracovník Zhotovitele za zabezpečení celého staveniště a dotčených míst stavby z hlediska bezpečnosti práce a pohybu oprávněných osob, a dále z hlediska zajištění proti vloupání, poškození, krádeži či jiné obdobné škodě.
8.11 MÍSTNÍ PRACOVNÍ, PROVOZNÍ, BEZPEČNOSTNÍ ŘÁDY, PRAVIDLA A PODMÍNKY BOZP-PO - Objednatel se zavazuje zajistit kontakty na aktuální oprávněné odborné a specializované osoby (fyzické či právnické) se znalostí místních podmínek bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci (BOZP), dále se znalostí místní požární ochrany (PO), a dále se znalostí místních technických a provozně-bezpečnostních podmínek pro vyhrazená (popř. i nevyhrazená) technická a provozní zařízení (revizní technici, pracovníci Technické inspekce TIČR, atp.). Objednatel zajistí při zahájení provádění díla seznámení a proškolení všech pracovníků svých (!) i pracovníků Zhotovitele pro znalost místních řádů, pravidel a podmínek pro:
(a) zajištění Bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP), dále
(b) pro zajištění znalosti a dodržování místního platného Protipožárního řádu a všeobecných i místních pravidel a zásad protipožární ochrany, a dále pro
(c) zajištění nezbytných znalostí a dodržování místního provozního řádu, pravidel a zejména z toho vyplývajících omezení či zakázaných činností či prací pro pracovníky Zhotovitele tak, aby nedošlo k omezení, ohrožení či přerušení nepřetržitého provozu a výrobní činnosti Objednatele v objektu kotelny HLOUŠKA (tj. zajištění výroby a dodávek tepla pro město Kutná Hora). O provedeném seznámení, proškolení a případném přezkoušení pracovníků Zhotovitele a případně i Zadavatele bude proveden písemný zápis s podpisy všech zúčastněných osob včetně osoby školitele(ů), který se stane součástí projektové, dodavatelské a pracovně-bezpečnostní dokumentace.
8.12 UDĚLOVÁNÍ PRACOVNÍCH, PROVOZNÍCH A BEZPEČNOSTNÍCH POKYNŮ PRACOVNÍKŮM ZHOTOVITELE PRO JEDNOZNAČNÉ URČENÍ PODMÍNEK PROVÁDĚNÍ DÍLA ZA PLNÉHO PROVOZU – pověření pracovníci Objednatele jsou povinni s dostatečným předstihem (nebo ihned následně) udělovat pracovní, provozní či bezpečnostní pokyny pracovníkům Zhotovitele, nebo určovat podmínky provádění prací tak, aby bylo vyloučeno či minimalizováno riziko vzniku jakýchkoli škod v souvislosti s prováděním díla (zejména škod na majetku a zařízení Objednatele nebo škod vyplývajících z neúmyslného omezení či přerušení provozní a výrobní činnosti Objednatele). Tyto pokyny a podmínky budou prováděny vždy oprávněnou osobou písemně zápisem do Stavebního deníku, a zároveň bude prokazatelně informována oprávněná osoba druhé smluvní strany, která neprodleně stvrdí přijetí a pochopení smyslu či účelu předaného pokynu či pracovní podmínky souhlasným potvrzením (datum, podpis) do Stavebního deníku. Zpětně dopisované, zmatečné, nejasné, neproveditelné a neúčelné zápisy nejsou přípustné, ale druhá smluvní strana je povinna se vždy písemně vyjádřit ke všem zápisům do Stavebního deníku, tedy i k těm nepřípustným. Případné neshody mezi stranami na stavbě budou v případě potřeby řešit statutární zástupci smluvních či zúčastněných stran.
8.13 NUTNÁ STAVEBNÍ A PROVOZNĚ-TECHNICKÁ PŘIPRAVENOST ZE STRANY OBJEDNATELE – plnění díla bude probíhat za plného a nepřetržitého provozu Objednatele, a to na staveništi a dotčených objektech a zařízeních, které jsou součástí výrobního závodu Objednatele, tj. kotelny HLOUŠKA. Pracovníci Zhotovitele jsou osoby kvalifikované pro provádění technických a montážních prací podle příslušných (živnostenských) oprávnění, nejsou však obeznámeni a zaškoleni s provozním a výrobním závodem Zadavatele jako technologickým celkem. Pro vyloučení vzniku škod z neznalosti či provozního opominutí sjednali Objednatel a Zhotovitel, že Objednatel zajistí s dostatečným předstihem provedení veškerých provozních a technických odstavení, odpojení, přepojení, přenastavení, vypuštění a vypnutí veškerých dotčených provozních technologických souborů, dotčených částí technických zařízení a inženýrských sítí, např. odpojení elektro-rozvodů 230/400V, systémů měření a regulace MAR, odpojení zemního plynu a vzduchotechniky, odpojení provozní automatiky a bezpečnostních a zabezpečovacích systémů kotelny, atp. Tyto práce zajistí Objednatel ve vlastní režii odbornými vlastními či smluvními externími pracovníky s dobrou znalostí místních provozních, výrobních, technických a bezpečnostních procesů a režimů. Tyto činnosti musí být odborně provedeny tak, aby zejména nebyl dotčen, omezen či přerušen nepřetržitý provoz a výroba Objednatele (tj. dodávky tepla a vznik provozních, technických či majetkových škod), dále, aby Zhotovitel mohl bez zbytečných prodlení zahájit provádění demontážních a montážních prací v plném rozsahu a bez provozních, technických či jiných omezení, a dále bez jakéhokoli rizika pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci a protipožární ochranu (BOZP-PO). Podmínky či omezení pro provádění díla Zhotovitelem, které vyplynou z výše uvedených odstavení, přepojení, přenastavení či jiných vynucených změn funkce a provozování zařízení a inženýrských sítí Objednatele, stanoví Objednatel vždy vhodnou a srozumitelnou písemnou formou v duchu ustanovení čl. 8.12 této Smlouvy (nejlépe zápisem do Stavebního deníku) oproti souhlasnému podpisu pověřených a oprávněných pracovníků Zhotovitele.
8.14 SJEDNÁNÍ PODMÍNEK PRO PROVÁDĚNÍ DEMONTÁŽÍ A USKLADNĚNÍ DEMONTOVANÉHO ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VYUŽITÍ – Objednatel a Zhotovitel společně sjednají neprodleně od podpisu této Smlouvy a s ohledem na smluvní časový harmonogram prací formou písemného zápisu podmínky provádění pro demontážní práce, a zejména definici místa a způsobu dočasného uskladnění demontovaných zařízení jako movitých věcí Objednatele. Jedná se zejména o 1ks stávajícího NN Rozvaděče RH, dále staré elektro-kabely a elektromateriál, kovový odpad, lávky, konzoly atp., které by mohly být určeny buď k dalšímu využití, uskladnění, odprodeji či likvidaci na místě určeném Objednatelem. Vzorový protokol sjednání podmínek demontáží a uskladnění demontovaného zařízení je uveden v Příloze č. 10 této Smlouvy.
8.15 ODPOVĚDNOST ZA TECHNICKÉ NEBO PROVOZNÍ ŠKODY NA OKOLNÍM ZAŘÍZENÍ ČI STAVEBNÍCH OBJEKTECH V DOTČENÉM OKOLÍ STAVBY - v případě, že dojde k omezení či výpadku provozu nebo k technické či majetkové škodě na technickém zařízení nebo stavební součásti objektu mimo staveniště a mimo místa plnění díla, a to z důvodů ležících na straně Zhotovitele, např. porušením písemných provozních pokynů nebo podmínek pro provádění díla, stanovených písemně Objednatelem a předaných Zhotoviteli podle ustanovení čl. 8.12 této Smlouvy, odpovídá Zhotovitel za takto vzniklé škody. V případě, že dojde k omezení či výpadku provozu nebo k technické či majetkové škodě na technickém zařízení nebo stavební součásti objektu mimo staveniště a mimo místa plnění díla ze strany Zhotovitele z příčin jiných, než stanovují vydané pokyny či (provozní) podmínky pro provádění díla, určené písemně Objednatelem a předané Zhotoviteli, vyvazuje tato okolnost Zhotovitele z odpovědnosti za takto vzniklé škody.
8.16 ODPOVĚDNOST ZA TECHNICKÉ ČI PROVOZNÍ ŠKODY NA ROZPRACOVANÉM ČI DOKONČENÉM DÍLE – v případě, že dojde k technické, majetkové nebo provozní škodě na rozpracovaném či dokončeném díle na staveništi, a to z důvodů ležících na straně Zhotovitele, např. porušením písemných provozních pokynů nebo podmínek pro provádění díla, stanovených písemně Objednatelem a předaných Zhotoviteli podle ustanovení čl. 8.12 této Smlouvy, odpovídá Zhotovitel za takto vzniklé škody. V případě, že dojde k technické, majetkové nebo provozní škodě na rozpracovaném či dokončeném díle na staveništi ze strany Zhotovitele či případně třetích stran, z příčin jiných, než stanovují vydané pokyny či (provozní) podmínky pro provádění díla, určené písemně Objednatelem a předané Zhotoviteli, vyvazuje tato okolnost Zhotovitele z odpovědnosti za takto vzniklé škody.
8.17 ZMĚNY DÍLA V PRŮBĚHU JEHO PROVÁDĚNÍ A PLNĚNÍ – v případě, že Objednatel budou v průběhu plnění díla požadovat po Zhotoviteli změny v rozsahu, kvalitě, způsobu provádění či harmonogramu díla, bude o této skutečnosti vždy pořízen písemný zápis ve formě změnového požadavku - Změnového listu - s odůvodněním a dopady na prováděné dílo, tj. s dopady na cenu, harmonogram plnění a kvalitu prováděného díla. Zhotovitel ve lhůtě 3 pracovních dní se k takovémuto změnovému požadavku písemnou formou vyjádří. V případě podstatného dopadu na provádění díla (tj. podstatného dopadu na cenu, na časový harmonogram plnění nebo na kvalitu díla) bude mezi smluvními stranami vždy uzavřen písemný dodatek k této Smlouvě, ve kterém budou sjednány nové smluvní podmínky pro provádění díla vzhledem ke konkrétním změnám díla. Takovéto změny musí být vždy písemně odsouhlaseny všemi smluvními či zúčastněnými stranami. Vzorový Změnový list je uveden v Příloze č. 11 této Smlouvy.
ČLÁNEK 9. STAVEBNÍ A MONTÁŽNÍ DENÍK
9.1 Zhotovitel je povinen vést ode dne převzetí staveniště stavební (montážní) deník. Do deníku se zapisují všechny skutečnosti rozhodné pro plnění této Smlouvy.
9.2 Stavební deník bude k dispozici na stavbě u stavbyvedoucího či vedoucího montážních prací.
9.3 Denní záznamy se píší do knihy s očíslovanými listy se dvěma oddělitelnými průpisy. Denní záznamy čitelně zapisuje a podepisuje vedoucí pracovník Zhotovitele, a to zásadně v ten den, kdy byly práce provedeny, nebo kdy nastaly okolnosti, které jsou předmětem zápisu. Při denních záznamech nesmějí být vynechána volná místa. Mimo uvedeného pracovníka Zhotovitele mohou provádět potřebné záznamy ve stavebním deníku zástupci smluvních stran, technického dozoru Objednatele, autorského dozoru Projektanta, orgány státního stavebního dohledu, popřípadě i jiné orgány k tomu řádně zmocněné.
9.4 Jestliže vedoucí pracovník Zhotovitele nesouhlasí s provedeným záznamem Objednatele nebo nebo technického dozoru Objednatele, je povinen připojit k záznamu do tří (3) pracovních dnů svoje vyjádření, jinak se má za to, že s obsahem záznamu souhlasí.
9.5 Technický dozor Objednatele a koordinátor BOZP na staveništi bude prováděn zaměstnanci (osobami) určenými v deníku resp. osobami, jejichž jména Objednatel oznámí Zhotoviteli.
9.6 Vedoucí pracovník Zhotovitele je povinen předložit technickému dozoru Objednatele denní záznamy nejpozději následující pracovní den a odevzdat mu první průpis.
9.7 Jestliže technický dozor Objednatele nesouhlasí s obsahem zápisu, zapíše svůj nesouhlas do tří (3) pracovních dnů do deníku s uvedením důvodů, jinak se má za to, že s obsahem souhlasí.
9.8 Zhotovitel je povinen uložit druhý průpis denních záznamů odděleně od originálu tak, aby byl k dispozici v případě ztráty nebo zničení originálu.
9.9 Povinnost Zhotovitele vést stavební (montážní) deník končí podpisem protokolu o zpětném převzetí staveniště Objednatelem. Při podpisu protokolu předá Zhotovitel uzavřené stavební deníky Objednateli, přičemž jeden průpis si ponechá.
ČLÁNEK 10. STAVENIŠTĚ
10.1 Staveništěm a prostorem stavby se rozumí části budovy a pozemků dotčených plněním díla, a vymezených v protokole o předání staveniště. Vzorový dokument „Předávací protokol" je uveden v Příloze č. 6 této Smlouvy.
10.2 Při vymezení a přípravě staveniště respektuje Zhotovitel veškeré aktuální právní předpisy a technické normy (vč. ustanovení zákona č. 309/2006 Sb., o zajištění dalších podmínek bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci a nařízení vlády č. 591/2006 Sb., o bližších minimálních požadavcích na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na staveništích).
10.3 Zhotovitel převezme staveniště v termínu dohodnutém smluvními stranami nebo do 5 (pěti) dnů od výzvy Objednatele.
10.4 Podepsáním protokolu o předání a převzetí staveniště předá Objednatel Zhotoviteli staveniště. V záznamu se uvádí zejména:
a) že staveniště bylo předáno ve stavu umožňujícím zahájení prací ve lhůtě stanovené touto smlouvou, popř. se uvedou závady a lhůty jejich odstranění;
b) specifikace všech míst, kde dochází k souběhu stavby s jiným provozem, a který musí být zachován, a dále vymezení podmínek pro provádění stavby (díla); stav všech míst dotčených stavbou a prováděním díla bude doložen podrobnou fotodokumentací stavu těchto míst a jejich okolí při jejich předání a převzetí;
c) umístění a způsob připojení na zdroje energií včetně odečtů všech dotčených měřidel energií (počáteční a koncové stavy);
d) záznamy o předaných klíčích a přístupových právech, povinnostech a podmínkách do všech míst dotčených prováděním díla včetně sjednání podmínek parkování vozidel stavby.
10.5 Oprávnění zaměstnanci Objednatele a kontrolních orgánů jsou oprávněni vstupovat na staveniště za účelem kontroly pořádku a řádného hospodaření s odpady, požární prevence, ochrany životního prostředí, hospodaření s předaným majetkem, dodržování bezpečnostních předpisů. Za tímto účelem mohou tyto osoby užívat zařízení staveniště užívané Zhotovitelem.
10.6 Zhotovitel je povinen zabezpečit staveniště a udržovat na něm pořádek a čistotu, je povinen odstraňovat odpady a nečistoty vzniklé jeho pracemi nebo jinou činností.
10.7 Pokud vznikne činností zhotovitele odpad, je povinen uschovávat doklady o zneškodňování odpadu a předat je Objednateli nejpozději k datu převzetí díla.
10.8 V průběhu realizace prací je Zhotovitel povinen udržovat staveniště na své náklady uklizené, bez jakýchkoli nepotřebných překážek a uskladní nebo odstraní jakýkoli přebytečný materiál, odstraní ze staveniště jakékoli nečistoty nebo zbytky nebo dočasné objekty a odstraní veškeré montážní zařízení, které již nepotřebuje pro realizaci díla. Zhotovitel bude dbát na čistotu komunikací vně staveniště, které používá k plnění díla, případně je povinen tyto komunikace uvést neprodleně do původního stavu.
10.9 Zhotovitel je oprávněn používat vymezené zdroje energií pro účely provádění díla. Jiné využití musí schválit Objednatel, který určí podmínky pro takové užívání.
10.10 Zhotovitel a Objednatel jsou povinni zajistit staveniště proti vstupu nepovolaných osob.
10.11 Nejpozději do pěti (5) dnů po podpisu protokolu o předání díla, odstraní Zhotovitel na své náklady ze staveniště všechny zbytky, nečistoty a odpad jakéhokoliv druhu a předá a opustí staveniště a dílo jako celek v čistém a bezpečném stavu.
ČLÁNEK 11. PŘEDÁNÍ A PŘEVZETÍ DÍLA
11.1 Zhotovitel se zavazuje předat Objednateli dílo v termínu uvedeném v čl. 3.1 této Smlouvy, a to formou písemného předávacího protokolu.
11.2 Dílo vymezené Smlouvou bude splněno protokolárním předáním díla Objednateli. Zhotovitel vyzve písemně Objednatele v dohodnuté lhůtě, nejméně však pět (5) pracovních dnů předem, k protokolárnímu předání a převzetí dokončeného díla.
11.3 Protokol o předání a převzetí díla musí obsahovat zejména:
a. Identifikační údaje Smluvních stran;
b. Název díla, identifikace této Smlouvy;
c. Datum počátku provádění díla;
d. Jména zástupců Smluvních stran, kteří potvrdí odevzdání a převzetí díla;
e. Jména dalších osob přítomných předání a převzetí díla (např. projektant);
f. Odchylky díla, včetně jejich důvodů;
g. Seznam odevzdané dokumentace;
h. Úspěšné výsledky požadovaných zkoušek a testů a revizí
i. Soupis vad a nedodělků, které nebrání bezpečnému a bezproblémovému používání díla a termíny jejich odstranění;
j. Vyjádření účastníků přítomných předání a převzetí díla;
k. Datum a čas předání a převzetí díla;
l. Podpisy zástupců Smluvních stran a dalších účastníků přítomných předání a převzetí díla.
11.4 Objednatel si vyhrazuje právo dílo nepřevzít v případě, že má dílo takové vady a nedostatky, které brání bezpečnému a bezproblémovému používání díla, nebo dílo není v souladu s touto Smlouvou nebo jejími přílohami (zejména v případě, že instalované zařízení nebude dosahovat deklarovaných technických a provozních parametrů z důvodu na straně Zhotovitele). O takových vadách a nedostatcích díla Smluvní strany sepíší protokol, ve kterém uvedou termín jejich odstranění. Zhotovitel je povinen na vlastní náklady opravit dílo, a to i opakovaně.
ČLÁNEK 12. NEBEZPEČÍ ŠKODY
12.1 Nebezpečí škody na díle nese během realizace výlučně Zhotovitel, ledaže prokáže zavinění ze strany Objednatele a/nebo třetí strany.
12.2 Nebezpečí škody na díle přechází ze Zhotovitele na Objednatele po předání a převzetí díla Zadavatelem dle čl. 11. této Smlouvy.
ČLÁNEK 13. ZÁRUKA ZA JAKOST A ODSTRANĚNÍ VAD
13.1 Zhotovitel poskytuje Objednateli záruku na jakost díla v délce 24 měsíců ode dne převzetí díla Objednatelem. Doba trvání záruky za jakost začne plynout ode dne, kdy Objednatel převezme dílo ve smyslu článku 11 odstavce 2 této Smlouvy.
13.2 V případě požadavku objednatele na prodloužení záruky za jakost díla na období 36-60 měsíců bude mezi oběma Smluvními stranami uzavřena Servisní smlouva o pravidelných kontrolách a údržbě díla během garanční doby. Bezvadné plnění této Servisní smlouvy je podmínkou prodloužení záruky nad zákonnou lhůtu 24 měsíců.
13.3 V případě, že Objednatel v průběhu záruky za jakost zjistí, že dílo nebo jeho část má vady nebo jakýmkoliv způsobem není v souladu s ujednáním této Smlouvy nebo jejich příloh, je povinný zaslat Zhotoviteli bez zbytečného odkladu písemné oznámení o reklamaci a to doporučeným psaním nebo e-mailem. Objednatel je oprávněný zaslat Zhotoviteli oznámení o reklamaci bez zbytečného odkladu do deseti (10) pracovních dnů ode dne uplynutí doby trvání záruky za jakost, jakmile prokáže, že reklamovaná vada vznikla nebo nastala nejpozději poslední den trvání záruky za jakost. Zhotovitel se zavazuje písemně doporučeným psaním nebo e-mailem potvrdit Objednateli doručení reklamace nejpozději následující pracovní den ode dne doručení písemného oznámení o reklamaci ze strany Objednatele.
13.4 Zhotovitel se zavazuje dostavit se na dohodnuté místo do 48 hodin od doručení písemného oznámení o reklamaci za účelem odborné obhlídky a dohodnutí termínu a způsobu odstranění reklamovaných vad díla, resp. vykonání jiných opatření. Následující pracovní den od vykonání výše zmíněné obhlídky zašle Zhotovitel Objednateli své stanovisko k reklamaci. O způsobu odstranění vady díla rozhodne Zhotovitel s přihlédnutím na charakter vady a po dohodě s Objednatelem.
13.5 O dohodnutých opatřeních a termínech odstranění vad díla Smluvní strany sepíší protokol. Není-li dohodnuto jinak, je Zhotovitel povinen do dvou (2) pracovních dnů od doručení písemné reklamace začít s odstraňováním reklamované vady. V případě, že je vada díla zjevná a Zhotovitel odmítne bezdůvodně podepsat protokol o vadách, anebo do protokolu uvede, že vady v dohodnutém termínu neodstraní, Objednatel je oprávněný po předchozím písemném oznámení Zhotoviteli vady díla odstranit sám, nebo jejich provedením pověřit jinou osobu. Takto vzniklé náklady je Zhotovitel povinen uhradit Objednateli do čtrnácti (14) dnů ode dne doručení faktury. Tímto se Zhotovitel nezbavuje odpovědnosti za dílo jako celek ani jeho jednotlivých částí.
13.6 Veškeré náklady spojené s odstraněním reklamovaných vad díla nese v celém rozsahu Zhotovitel.
13.7 Doba od uplatnění práva z vadného plnění ze strany Objednatele do doby, než Objednatel opravené dílo od Zhotovitele převezme, se do záruční doby nepočítají. V případě, že dojde k výměně celého díla, resp. její části, začne plynout nová záruka za jakost díla v délce dle odstavce 1 tohoto článku ode dne převzetí díla, resp. části díla.
13.8 Neodborná nebo chybná obsluha, jako i opravy provedené Objednatelem nebo třetí osobou nezbavuje Zhotovitele záruční povinnosti jako takové. Zhotovitel nebude v daném případě odpovídat za vadu díla způsobenou neodbornou nebo chybnou obsluhou nebo opravou provedenou Objednatelem či třetí osobou.
ČLÁNEK 14. PRAVIDELNÁ ÚDRŽBA TECHNOLOGIE (SERVIS)
14.1 Pravidelná údržba zařízení (servis) je uvažována jako placená služba.
14.2 Po dohodě obou Smluvních stran je možné sjednat pravidelnou údržbu uzavřením samostatné Servisní smlouvy pro tento účel.
14.3 Cena, pravidla, podmínky a rozsah plnění pravidelného servisu a údržby budou definovány v samostatně uzavřené Servisní smlouvě.
ČLÁNEK 15. POJIŠTĚNÍ ZHOTOVITELE
15.1 Zhotovitel prohlašuje, že má uzavřené platné pojistné smlouvy, a to v rozsahu pojištění uvedené níže a zavazuje se tyto pojistné smlouvy mít po celou dobu platnosti této Smlouvy a řádně platit pojistné. Zhotovitel je povinen předložit Objednateli na jeho požádání kopie pojistných smluv.
15.2 Zhotovitel udržuje dlouhodobě v rámci své podnikatelské činnosti zřízené následující pojištění za účelem obecného krytí případně způsobených škod a toto bude i v budoucnu udržovat:
a) Pojištění podnikatelských rizik alespoň do výše 50.000.000,- Kč.
b) Pojištění profesní odpovědnosti alespoň do výše 50.000.000,- Kč.
15.3 Pojištění Zhotovitele dle článku 15 odstavce 2 této Smlouvy musí zahrnovat pojištění proti škodám způsobených výrobkem, a to v minimální výši 50.000.000,- Kč pro jednu pojistnou událost.
ČLÁNEK 16. NAKLÁDÁNÍ S DŮVĚRNÝMI INFORMACEMI
16.1 Smluvní strany konstatují, že za důvěrné považují informace uvedené v této Smlouvě a poskytnuté některou ze Smluvních stran v souvislosti s prováděním díla, které splňují současně tyto kritéria:
a) jde o informaci poskytnutou v ústní nebo písemné formě, zejména informaci, kterou se Smluvní strany dozvěděly v souvislosti s prováděním díla, a
b) jde o informaci, kterou lze označit za skutečnost konkurenčně významnou, určitelnou, ocenitelnou a v příslušných kruzích běžně nedostupnou, který má být podle jejich původce či majitele utajena.
16.2 Za důvěrné se rovněž považují ty informace, které jsou takto výslovně označeny. K tomuto označení postačí vyznačení nápisu „důvěrné“ např. na obalu nosiče informací, do e-mailu, na faxovou zprávu, či jinou písemnost.
16.3 Ochrany na základě tohoto článku nepožívají informace:
a) které se staly veřejně přístupnými, pokud se tak nestalo porušením povinnosti jejich ochrany Smluvní stranou;
b) dále informace získané Smluvní stranou na základě postupu nezávislého na Smlouvě a spoluprací jí založenou, pokud je Smluvní strana schopna tuto skutečnost doložit, a
c) informace poskytnuté třetí osobou, která takové informace nezískala porušením povinnosti jejich ochrany.
16.4 Obě Smluvní strany se zavazují tyto informace držet v tajnosti, bez souhlasu druhé Smluvní strany, které se tyto informace týkají, je nezpřístupnit ani neumožnit jejich zpřístupnění třetí osobě ani osobám, a to ani v důsledku nedbalosti. Dále se Smluvní strany zavazují, že budou tyto informace využívat pouze k účelu, ke kterému jim tyto informace byly druhou Smluvní stranou poskytnuty. Smluvní strany jsou povinny seznámit své pověřené pracovníky, kteří by se mohli dostat do styku s důvěrnými informacemi, s režimem nakládání s důvěrnými informacemi.
16.5 Smluvní závazky týkající se ochrany důvěrných informací nezanikají ani v případě ukončení spolupráce na základě této Smlouvy. Povinnost ochrany důvěrných informací trvá po celou dobu jejich existence, případně do doby jejich zveřejnění či publikace.
16.6 Zhotovitel bere na vědomí, že Objednatel je povinnou osobou dle § 2 odst. 1 Zákona č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv, v platném znění (dále jen „Zákon o registru smluv“) a vztahuje se na něj povinnost zveřejnit tuto Smlouvu v Registru smluv. Zveřejnění Smlouvy v Registru smluv zajistí Objednatel. Informace, u kterých není povinnost zveřejnění, budou znečitelněny v souladu s ustanovením Zákona o registru smluv. Zhotovitel se zveřejněním obsahu této Smlouvy souhlasí.
ČLÁNEK 17. TRVÁNÍ A UKONČENÍ SMLOUVY O DÍLO
17.1 Smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu oběma Smluvními stranami.
17.2 Tuto smlouvu lze ukončit v průběhu jejího trvání písemnou dohodou Smluvních stran. Součástí dohody o ukončení Smlouvy musí být vypořádání všech práv a povinností Smluvních stran vyplívajících ze Smlouvy.
17.3 Smluvní strany jsou oprávněny od této Smlouvy odstoupit v případě podstatného porušení ujednání druhou Smluvní stranou.
17.4 Zhotovitel je oprávněn od Smlouvy odstoupit pouze v případě že:
a) je Objednatel v prodlení se splněním své platební povinnosti vůči Zhotoviteli déle než třicet (30) dnů a Zhotovitel Objednatele předem písemně upozornil na porušení povinností a stanovil Objednateli lhůtu k nápravě ne kratší patnácti (15) dnů;
b) bude příslušným soudem pravomocně rozhodnuto o úpadku Objednatele ve smyslu zákona č. 182/2006 Sb., insolvenčního zákona, v platném znění;
c) Objednatel vstoupí do likvidace, ať už rozhodnutím příslušného soudu nebo orgánů Objednatele.
17.5 Objednatel je oprávněn od této Smlouvy odstoupit zejména v případě, že:
a) Zhotovitel bude déle než třicet (30) dnů v prodlení oproti termínům sjednaným v časovém harmonogramu dle čl. 3 odstavec 3.1 Smlouvy;
b) Zhotovitel bude déle než třicet (30) dnů v prodlení s odstraněním vad díla dle této Smlouvy nebo Zhotovitel opakovaně, tj. nejméně dvakrát (2x), bude v prodlení s odstraněním vad díla;
c) v případě, že bude příslušným soudem pravomocně rozhodnuto o úpadku Zhotovitele ve smyslu zákona č. 182/2006 Sb., insolvenčního zákona, v platném znění;
d) Zhotovitel vstoupí do likvidace, ať už rozhodnutím příslušného soudu nebo orgánů Zhotovitele.
17.6 Odstoupení od smlouvy musí být učiněno písemnou formou a musí být doručeno druhou Smluvní straně. V případě odstoupení od smlouvy zaniká tato Smlouva dnem doručení písemného odstoupení druhé Smluvní straně. Smluvní strany se dohodly, že v případě odstoupení od smlouvy kteroukoliv Smluvní stranou, není žádná ze Smluvních stran povinna vracet druhé Smluvní straně plnění nebo jeho část, které byly poskytnuty (dodány) před odstoupením od Smlouvy.
17.7 Smluvní strana, která porušila smluvní povinnost, jejíž porušením bylo důvodem k odstoupení od smlouvy, je povinna druhé Smluvní straně nahradit náklady s odstoupením spojené.
17.8 Ukončením Smlouvy nezanikají ustanovení, která mají podle zákona nebo podle Smlouvy trvat i po zrušení Smlouvy.
17.9 Odstoupením od této Smlouvy nezanikají práva na náhradu škody, smluvní pokutu a práva z vadného plnění.
ČLÁNEK 18. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
18.1 Tato Smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopisech s platností originálu, z nichž každá Smluvní strana obdrží po jednom.
18.2 Smlouvu lze měnit či doplňovat pouze formou písemných číslovaných dodatků. Žádné změny nebo úpravy této Smlouvy nenabydou účinnosti, pokud nebudou učiněny písemně a řádně podepsány oběma Smluvními stranami. Za písemnou formu se pro tento účel nepovažuje výměna e-mailových či jiných elektronických zpráv. Změna této Smlouvy jakoukoliv jinou než písemnou formou se vylučuje.
18.3 Nedílnou součástí této Smlouvy jsou následující přílohy:
Příloha č. 1 Záznam z jednání ze dne 12.4.2019
Příloha č. 2 Technické řešení a cenová nabídka
Příloha č. 3 Časový harmonogram plnění
Příloha č. 4 Seznam nezbytných technických a provozních podkladů
Příloha č. 5 Vzorové zmocnění pro jednání s dotčenými úřady a účastníky výstavby
Příloha č. 6 Vzorový Předávací protokol
Příloha č. 7 Označení vnitřních hranic plnění díla
Příloha č. 8 Označení staveniště a dotčených míst a pozemků plnění
Příloha č. 9 Označení přípojek a odběrů staveništních energií
Příloha č. 10 Sjednání podmínek demontáží a uskladnění zařízení
Příloha č. 11 Vzorový Změnový list

18.4 Smluvní strany potvrzují, že se s textem této Smlouvy seznámily před jejím podpisem a je jim znám její význam.
18.5 Na důkaz toho, že Smluvní strany s obsahem této Smlouvy souhlasí, rozumí jí a zavazují se k jejímu plnění, připojují své podpisy a prohlašují, že tato Smlouvy o dílo byla uzavřena podle jejich svobodné a vážné vůle prosté tísně, zejména tísně finanční.

V Kutné Hoře dne: 31.5.2019 V Praze dne: 31.5.2019
KH TEBIS s.r.o. Bosch Termotechnika s.r.o.
______________________________ ______________________________
Ing. Tomáš Pilc, jednatel společnosti Ing. Václav Klein, prokurista
______________________________
Ing. Kateřina Dittel-Ksandr

Zadavatel

  • Úřední název: KH TEBIS s.r.o.
  • IČO: 47542713
  • Poštovní adresa:
    Puškinská 641
    28401 Kutná Hora
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2017-022628

Veřejné dokumenty

Účastníci smlouvy

Dodatky smlouvy