Smlouva: Smlouva o dodávávkách elektřiny z kogeneračních jednotek

Informace o smlouvě

stav E-ZAK Zveřejněno
Smlouva je veřejně přístupná.

DBID: 1865
Evidenční číslo: 14110/2020
Datum uzavření smlouvy: 30.12.2019
Rámcová dohoda: Ne
Vícestranná smlouva: Ne
Anonymizace metadat: Ne
Zadavatel je: příjemce
Cena v Kč bez DPH: 1 900 000,00

Název (předmět)

Smlouva o dodávávkách elektřiny z kogeneračních jednotek

Stručný popis

Číslo smlouvy: 14110/2020

Smlouva o dodávkách elektřiny z kogeneračních jednotek

níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely následující smluvní strany:

1. KH TEBIS s.r.o.
se sídlem: Kutná Hora, Puškinská 641, PSČ 28401
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 25952
IČO: 47542713
DIČ: CZ47542713
licence na výrobu elektřiny č. 110101415
zastoupená Ing. Tomášem Pilcem
e-mailová adresa: uctarna@khtebis.cz

(dále jen „Dodavatel“ nebo také jen „Výrobce elektřiny“)

a

2. Digital Energy Services s.r.o.
se sídlem Národní 135/14, Praha 1 – Nové Město, PSČ: 110 00
zapsanou v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 131643
IČO: 281 88 861
DIČ: CZ28188861
licence na obchod s elektřinou č. 141734595
registrovaný účastník trhu č. 32689
zastoupená Ing. Tomášem Mužíkem, Ph.D., jednatelem společnosti
e-mailová adresa: info@nanoenergies.cz

(dále jen „Odběratel“ nebo také jen „Obchodník s elektřinou“)

(Dodavatel a Odběratel společně dále jako „Smluvní strany“ a jednotlivě jako „Smluvní strana“)

tuto

Smlouvu o dodávce elektřiny z kogeneračních jednotek

(dále jen „Smlouva“)

I. Definice
Pro účely Smlouvy se rozumí:

„dodávkou elektřiny“ plnění závazku Dodavatele na dodávku elektřiny Odběrateli podle této Smlouvy

„výrobnami“ výrobny elektřiny, ze kterých má Dodavatel zájem dodávat Odběrateli elektřinu, blíže specifikované v čl. III této smlouvy

„energetickým zákonem“ zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů, v platném znění

„kupní cenou“ kupní cena dle čl. VII Smlouvy

„oprávněnou osobou“ statutární orgány Odběratele nebo Dodavatele a osoby uvedené v čl. XII. odst. 8. Smlouvy


„požadovaný počet provozních hodin“


„počet využitých provozních hodin“ počet hodin provozu výroben určený dle čl. V. odst. 2 Smlouvy

počet hodin provozu výrobny v kalendářním roce, během kterých bude elektřina vyrobená výrobnou dodávána Odběrateli

„skutečným množstvím elektřiny“



„pohotovost k provozu“





„skutečná doba pohotovosti k provozu“ množství elektřiny, které Dodavatel dodal Odběrateli podle měření provedeného provozovatelem příslušné distribuční nebo lokální distribuční soustavy

technický stav výrobny, při kterém výrobna může najet na plný výkon, resp. úplně zastavit výrobu, do 15 minut od předání pokynu k zahájení/ukončení výroby elektřiny, plným výkonem se rozumí nejméně 98% výkonu nominálního

počet hodin, po které bude výrobna v daném kalendářním roce splňovat podmínky pohotovosti k provozu

II. Úvodní prohlášení Smluvních stran

1. Dodavatel se zavazuje dodat Odběrateli elektřinu za podmínek dohodnutých v této Smlouvě.
2. Dodavatel prohlašuje, že výrobny jsou připojené k distribuční soustavě místně příslušného provozovatele distribuční soustavy v souladu se smlouvou o připojení a splňují všechny náležitosti kladené na výrobny elektřiny stanovené právními předpisy. Dodavatel prohlašuje, že má ke dni uzavření této Smlouvy licence a další oprávnění, které jsou nezbytné pro řádné plnění závazků Dodavatele z této Smlouvy.
3. Dodavatel se zavazuje dodávat veškerou elektřinu vyrobenou ve výrobnách, sníženou o vlastní technologickou spotřebu výroben ve vlastnictví společnosti, a vyvedenou v odběrných a předávacích místech uvedených ve Smlouvě výhradně Odběrateli po dobu celého smluvního období.

4. Dodavatel se zavazuje provést písemné nebo ústní pokyny potvrzené energetickým dispečinkem Odběratele v souladu s obsahem této Smlouvy. Ústní pokyny musí být, z důvodu předcházení případným nedorozuměním a sporům, neprodleně potvrzeny písemnou formou. Za písemnou formu se pro tento účel považuje i elektronická komunikace dohodnutá mezi stranami, např. prostřednictvím aplikace FlexDESk.

5. Dodavatel je povinen bez zbytečného odkladu sdělit Odběrateli případy, kdy je mu známo, že došlo nebo má dojít k zásadnímu omezení výroby elektřiny ve kterékoliv výrobně, a to zvláště ve stavech nouze.
Tyto informace bude Dodavatel poskytovat primárně přes aplikaci flexDESk dostupnou na adrese: https://flexdesk.nanoenergies.cz/cs/login, v případě nedostupnosti aplikace telefonicky na číslo +420 774 760 363 nebo e-mailem na adresu dispecink@nanoenergies.cz.
6. Odběratel prohlašuje, že má ke dni uzavření této Smlouvy licence a další oprávnění, která jsou nezbytná pro řádné plnění závazků Odběratele z této Smlouvy.
7. Odběratel se zavazuje k převzetí odpovědnosti za odchylku ohledně elektřiny dodané na základě této Smlouvy do elektrizační soustavy v předacích místech dle této Smlouvy, k čemuž je Dodavatelem zplnomocněn a toto zplnomocnění přijímá.
8. Odběratel se zavazuje odebrat veškerou elektřinu vyvedenou v předacích místech uvedených ve Smlouvě a za odebranou elektřinu řádně a včas zaplatit Dodavateli kupní cenu podle této Smlouvy.

III. Specifikace výroben

1. Výrobny budou provozovány v režimu operativního provozu dle části VI. 1. této Smlouvy. Operativní řízení výroben ze strany Odběratele v průběhu období dodávky budou zajišťovány z dispečinku Odběratele v součinnosti s dispečinkem Dodavatele.

2. Specifikace výroben (odběrných míst) je uvedena v Příloze č. 1 této Smlouvy. Jednotlivé výrobny jsou popsány těmito parametry:

• provozovatel výrobny a adresa výrobny (dle licence)
• typ výrobního zařízení: KVET
• instalovaný výkon
• výrobní EAN
• EAN předávacího místa
• napěťová hladina odběru (VN,NN)
• provozovatel regionální distribuční sítě
• číslo smlouvy o připojení
• typ měření

(dále jen „výrobny“)

IV. Práva a povinnosti Dodavatele

1. Dodavatel se zavazuje v období od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2020 dodávat Odběrateli elektřinu vyráběnou výrobnami za podmínek uvedených v této Smlouvě a v kvalitě podle příslušných právních předpisů a převést na Odběratele vlastnické právo k dodané elektřině.
2. Dodavatel se zavazuje umožnit Odběrateli dálkově určovat čas provozu výroben formou pokynu k zahájení/ukončení výroby elektřiny minimálně do dosažení 3 000 hodin plného provozu výroben za kalendářní rok, pro maximální příspěvek na obnovitelný zdroj energie pro výrobny za kalendářní rok 2020. Rozložení takto určeného provozu jednotlivých výroben se může lišit.
3. Předání pokynu k zahájení/ukončení výroby elektřiny od Odběratele do řídicího systému Dodavatele a řízení jednotlivých kogeneračních jednotek (výroben) proběhne na úrovni binárních a analogových signálů. Předávání signálů bude probíhat přes aplikaci, kterou poskytne Dodavateli Odběratel. Jako záložní komunikační kanál bude pokyn k zahájení/ukončení výroby elektřiny předáván přes telefon nebo SMS (případně email).
4. Dodavatel informuje Odběratele na měsíční úrovni o počtu dosažených hodin na plný výkon, dále pak Dodavatel informuje Odběratele při dosažení 2 900 hodin provozu dané výrobny na plný výkon a rovněž tak při dosažení 3 000 hodin provozu dané výrobny na plný výkon, přičemž budou zaznamenány datum a čas, kdy tato skutečnost nastala.
5. Dodavatel je povinen informovat Odběratele o

a. plánovaných odstávkách výroben trvajících méně než 12 hodin, a to nejpozději 2 kalendářní dny před plánovanou odstávkou dané výrobny, odstávka bude plánována na víkend,
b. plánovaných odstávkách výroben trvajících více než 12 hodin a méně než 48 hodina, a to nejpozději 30 kalendářní dnů před plánovanou odstávkou dané výrobny, Dodavatel vynaloží nezbytné úsilí, aby odstávky plánoval na víkend,
c. plánovaných odstávkách výroben trvajících více než 48 hodin a to do 31. 12. 2019. Tyto odstávky budou plánovány do měsíců: duben až září,
d. náhlých technických problémech či výpadcích výroben a dalších skutečnostech, které mají přímý vliv na možnost výroby elektřiny, a to neprodleně po jejich zjištění,
e. jakýchkoliv jiných skutečnostech, které jsou způsobilé ovlivnit dodávku elektřiny, a to bez zbytečného odkladu, vč. např. omezení daných maximální denní rezervovanou kapacitou zemního plynu a kapacitou odběru tepla v soustavě centrálního zásobování teplem spojenou s danou výrobnou.
6. Tyto informace bude poskytovat Dodavatel telefonicky na číslo +420 774 760 363, popřípadě e-mailem na adresu dispecink@nanoenergies.cz, prostřednictvím aplikace FlexDESk nebo jinou zdokumentovatelnou formou komunikace dohodnutou mezi Smluvními stranami. Přijetí uvedené informace telefonicky bude Odběratelem potvrzeno písemně (např. emailem), co nejdříve po přijetí této informace.

7. Dodavatel se zavazuje, že celkové roční množství elektřiny dodané Odběrateli bude v lokalitě Kotelna Hlouška minimálně 800 MWh (dále jen „hranice“). Pokud by celkové dodané množství bylo nižší z důvodů na straně Dodavatele, zaplatí Dodavatel Odběrateli pokutu ve výši 250 Kč za každou MWh rozdílu mezi dodaným množstvím a hranicí. Ujednání o smluvní pokutě nemá vliv na vznik práva Dodavatele či Odběratele na náhradu újmy způsobené porušením této smluvní povinnosti v plném rozsahu. Odběratel nemá nárok na smluvní pokutu, pokud požadované minimální množství elektřiny nebude možné dosáhnout z důvodu vyšší moci nebo z důvodu na straně Odběratele.
8. Dodavatel se zavazuje ke splnění ustanovení uvedeného v čl. IV, odst. 2 jen za podmínky, že bude pro smluvní období vydáno Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu podporující předmětné výrobny.
9. Dodavatel garantuje, že výrobny budou v roce 2020 v pohotovosti k provozu v časech od 06:00 do 22:00 nejméně po 5500 hodin, během kterých může Odběratel průběžně zasláním pokynu k zahájení/ukončení výroby vybírat čas výroby jednotlivých výroben (též „ vyžádání dodávky“), přičemž Odběrateli jsou známy technická omezení provozu příslušných výroben v jednotlivých měsících během roku, respektující diagram maximálního odběru tepelné energie z výroben a maximální denní spotřebu plynu a rezervované kapacity zemního plynu výroben v závislosti na aktuálních klimatických podmínkách. V jednotlivých měsících je Dodavatel schopen garantovat hodinové projezdy ve dni podle Přílohy č. 2.

10. Dodavatel garantuje, že výrobny budou připraveny k provozu v časech od 06:00 do 22:00 ve všech dnech kalendářního roku 2020 kromě neplánovaných poruch a plánovaných odstávek. V jednotlivých měsících je Dodavatel schopen garantovat hodinové projezdy ve dni podle Přílohy č. 2. Pokud Dodavatel nezajistí připravenost výroben k provozu dle tohoto článku ve více než 5 dnech v kalendářním roce, je Dodavatel povinen zaplatit Odběrateli smluvní pokutu ve výši 500 Kč za každou nedodanou MWh, kterou Dodavatel nevyrobil při předání pokynu k zahájení výroby elektřiny ze strany Odběratele a následném nerealizovaném startu výroben.
V. Povinnosti Odběratele

1. Odběratel je povinen odebrat elektřinu v množství a za podmínek dohodnutých v této smlouvě a, není-li dále stanoveno jinak, za elektřinu dodanou Dodavatelem na základě této smlouvy zaplatit sjednanou kupní cenu dle článku VII. po dobu trvání Smlouvy.
2. Odběratel se zavazuje, že pro všechny výrobny vyžádá dodávku odpovídající 3 000 hodinám provozu na plný výkon v roce. V případě nižšího požadavku na objem dodané elektřiny zaplatí Odběratel Dodavateli smluvní pokutu ve výši 1 000 Kč krát instalovaný výkon takové výrobny v MW za každou chybějící hodinu do 3 000 hodin provozu na plný výkon. Hranice z bodu IV.7 se v takovém případě sníží o odpovídající počet chybějících MWh, v takovém případě nebude za nižší množství MWh Dodavatel nikterak sankcionován.

3. Odběratel bude při dálkovém řízení výroben
a. ve výrobním čase vždy dávat pokyny k jejich provozu na plný výkon;
b. vždy dávat pokyny k jejich uvádění do provozu maximálně 1200 krát v jednom kalendářním roce. Za každé další spuštění výrobny do provozu zaplatí Dodavateli poplatek ve výši 300 Kč;
c. Uvádění do provozu každé z výroben je limitováno maximálními hodinovými projezdy za den. Ty se liší v jednotlivých kalendářních měsících v roce podle tabulky v Příloze č. 2.
VI. Režimy provozování

1. Operativní provoz
a) Dodavatel se zavazuje umožnit Odběrateli dálkově určovat čas provozu výroben v časech 06:00-22:00 formou operativního řízení z provozního dispečinku. Operativní řízení je zajištěno přímo z dispečinku Odběratele.
Komunikace mezi Odběratelem a Dodavatelem ohledně operativního sjednávání dodávek elektřiny bude probíhat prostřednictvím aplikace a binárních a analogových signálů, případně emailem nebo telefonicky, což musí být písemně potvrzeno, a to v případě, že nebude písemně mezi Smluvními stranami určeno jinak.
b) Odběratel bere na vědomí a bude při pokynech k zahájení/ukončení výroby elektřiny respektovat níže uvedené limity provozování jednotlivých výroben:
• Nejkratší souvislá doba provozu (od pokynu zahájení do pokynu ukončení výroby elektřiny): 2 hodiny
• Nejkratší souvislá doba odstavení (od pokynu zahájení do pokynu ukončení výroby elektřiny): 2 hodiny

VII. Kupní cena za dodanou elektřinu

1. Kupní cena za 1 MWh elektřiny dodané výrobnami v režimu operativního řízení je pro prvních 3 005 hodin plného provozu v kalendářním roce stanovena na základě níže uvedených kroků:
a. Konečná jednotková cena v Kč/MWh bez DPH
Varianta Popis Kč/MWh
VÝKUP ELEKTŘINY Flexibilní řízení KH TEBIS 0,4MW Kotelna Hlouška FIXNÍ CENA 2020 1624

b. Nabízená cena se předpokládá pro vypsání provozní podpory KVET pro výrobu v rozsahu alespoň 3 000 hodin plného provozu výroben za kalendářní rok 2020. Pokud by podpora byla vypsána v jiném rozsahu, je možné Smlouvu dodatkem upravit.
c. Nabízená cena se předpokládá pro systém zúčtování odchylek na trzích společnosti OTE, a.s., se sídlem Praha 8 – Karlín, Sokolovská 192/79, PSČ: 186 00, platný v roce 2019. Pokud by se systém zúčtování odchylek pro rok 2020 změnil, může být tento koeficient ze strany Odběratele upraven dodatkem odsouhlaseným a podepsaným oběma Smluvními stranami. Pokud by se smluvní strany na výše koeficientu v takové situaci nedohodly, může Odběratel od této smlouvy odstoupit.
2. V případě požadavku Odběratele na výrobu elektřiny nad rámec 3005 hodin plného provozu platí kupní cena za 1 MWh dodané elektřiny 1 900 Kč bez DPH.
3. Kupní cena za 1 MWh elektřiny dodané výrobnami v hodinách, které nevyžádá Odběratel ze svého dispečinku, je 400 Kč bez DPH.
4. Změna výše kupní ceny je možná pouze dohodou obou Smluvních stran na základě písemného dodatku k této Smlouvě.
5. Dohodnuté fakturační období se sjednává v délce jeden (1) kalendářní měsíc.

VIII. Délka trvání Smlouvy

1. Smlouva nabývá platnosti a účinnost dnem jejího podpisu oběma Smluvními stranami.
2. Smlouva se uzavírá na dobu určitou, a to do 31. 12. 2020.
3. Práva a povinnosti z této Smlouvy přecházejí i na případné nástupce smluvních stran.
IX. Předávací místa, měření a vyhodnocení množství dodané elektřiny
1. Dodávka elektřiny je realizována v předávacích místech výroben.
2. Obchodní měření elektřiny dodávané do předacích míst výroben je provedeno na základě smluv o připojení uzavřených mezi výrobcem a příslušným provozovatelem DS, a je v souladu s ustanoveními obecně závazných právních předpisů, zejména s ustanovením § 49 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), a vyhláškou Ministerstva průmyslu a obchodu č. 82/2011 Sb., o měření elektřiny a způsobu stanovení náhrady škody, v platném znění. Měřící zařízení pro předací místa ve smyslu následujícího odstavce tohoto článku dodává, instaluje a udržuje místně příslušný regionální provozovatel DS.

3. Množství elektřiny skutečně dodané Odběrateli Dodavatelem na základě této Smlouvy odpovídá množství elektřiny převzatému do distribuční soustavy provozovatele příslušné distribuční soustavy, k níž je zdroj připojen, a stanoví se z údajů obchodního měření předacích míst podle předchozího odstavce tohoto článku. Množství elektřiny dodané na základě této Smlouvy smluvní strany vykazují v kWh.

X. Fakturační a platební podmínky
1. Odběratel uhradí Dodavateli kupní cenu na základě faktury (daňového dokladu) vystavené Dodavatelem za skutečně dodanou elektřinu za dohodnuté fakturační období.
2. Přílohou faktury bude výpis s údaji o skutečně dodané elektřině za dohodnuté fakturační období z měření provedeného provozovatelem příslušné distribuční nebo lokální distribuční soustavy.

3. Odběratel poskytne Dodavateli data výroby v jednotlivých výrobnách v hodinových intervalech a vyhodnocení kupní ceny dle části VII. do 7. pracovního dne měsíce bezprostředně následujícího po vyhodnocovaném měsíci.
4. Dodavatel data dle čl. X. odst. 3 ověří, na jejich základě potom vystaví a zašle Odběrateli fakturu za skutečně dodanou elektřinu za uplynulé dohodnuté fakturační období vždy do 13. kalendářního dne měsíce bezprostředně následujícího po měsíci, ve kterém skončilo dohodnuté fakturační období.
5. Kupní cena za dodanou elektřinu bude hrazena následujícím způsobem:
a) Faktura za dodanou elektřinu je splatná do 14. kalendářních dnů po obdržení Odběratelem. Připadá-li tento den na den pracovního volna nebo den pracovního klidu nebo den státního svátku, posunuje se její splatnost na nejbližší následující pracovní den.
6. Faktury budou vystaveny v elektronické podobě ve formátu Portable Document Format (.pdf) a odesílány z emailové adresy uctarna@khtebis.cz na emailovou adresu fakturace@nanoenergies.cz. Odběratel souhlasí s tím, že emailové zprávy od Dodavatele nebudou zpravidla opatřeny elektronickým podpisem.
7. Faktury vystavené Dodavatelem je Odběratel povinen hradit na bankovní účty uvedené ve fakturách.
8. Fakturu, jež nesplňuje zákonné náležitosti v souladu se zákonem č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, nebo která neodpovídá údajům ve výpisu s měřením odsouhlaseným oběma Smluvními stranami v souladu s touto Smlouvou, je Odběratel oprávněn vrátit Dodavateli ve lhůtě 5 dnů ode dne doručení takové faktury, a to na e-mailovou adresu Dodavatele: uctarna@khtebis.cz nebo doporučenou poštou na adresu sídla Dodavatele, s písemným odůvodněním. Dodavatel se zavazuje vrácenou fakturu prověřit a opravit ve lhůtě 30 dnů ode dne, kdy mu byla vrácená faktura doručena. Vrácená faktura je splatná 14 kalendářní den poté, co byla opravená doručena Odběrateli.
9. V případě prodlení s plněním peněžitého závazku vyplývajícího z této Smlouvy je dlužník povinen za každý den z prodlení uhradit věřiteli úrok z prodlení dlužné částky ve výši 0,05% z dlužné částky.
XI. Další ujednání

1. Dodavatel se zavazuje, že po dobu platnosti a účinnosti Smlouvy nebude mít pro odběrná a předávací místa začleněná do této Smlouvy dalšího Odběratele než toho, který je Smluvní stranou této Smlouvy.
2. Nebezpečí škody a vlastnické právo k jednotlivým dodávkám elektřiny podle této Smlouvy přechází z Dodavatele na Odběratele přechodem elektřiny přes předávací místo Dodavatele uvedené v této Smlouvě.
3. V případě, že údaje z měření dle čl. IX. nebudou dostupné nebo úplné, budou pro stanovení skutečného množství elektřiny rozhodnými údaje zjištěné Dodavatelem. Případný rozdíl zjištěný mezi daty z měření distributora a daty předloženými Dodavatelem bude vyrovnán v bezprostředně následujícím fakturačním období na základě údajů provozovatele distribuční soustavy.
XII. Závěrečná ustanovení

1. Předmětem Smlouvy není zajištění distribučních, systémových ani jiných služeb, které nejsou Smlouvou výslovně specifikovány.
2. Smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu oběma Smluvními stranami.
3. Smluvní strany jsou povinny řádně plnit povinnosti vůči operátorovi trhu vyplývající z energetického zákona a z příslušných prováděcích předpisů.
4. Ve věcech neupravených touto Smlouvou výslovně budou Smluvní strany postupovat podle energetického zákona, podle příslušných prováděcích předpisů a podle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění.
5. Smlouvu lze ukončit:
a. dohodou Smluvních stran,
b. odstoupením od Smlouvy,
c. z jiných důvodů uvedených v obecně závazných právních předpisech.
6. Smluvní strana má právo odstoupit od Smlouvy v případě, že druhá Smluvní strana podstatným způsobem poruší ustanovení Smlouvy. Za podstatné porušení se považuje zejména porušení ustanovení čl. II, čl. IV, čl. V a čl. X odst. 4 Smlouvy. Prohlášení o odstoupení od Smlouvy musí být učiněno písemným prohlášením adresovaným druhé Smluvní straně poštou nebo kurýrem na adresu jejího sídla. Odstoupení od Smlouvy je účinné k poslednímu dni měsíce bezprostředně následujícího po měsíci, ve kterém bylo prohlášení o odstoupení doručeno druhé Smluvní straně.
7. Smlouva se řídí právním řádem České republiky (s vyloučením kolizních norem).
8. Za Smluvní strany jsou ve věcech podle této Smlouvy oprávněny jednat statutární orgány Smluvních stran, osoby oprávněné k podpisu této Smlouvy na základě plné moci a dále:
a. za Odběratele: Ing. Tomáš Mužík, Ph.D.
tel. 777 750 403
email tomas.muzik@nanoenergies.cz

b. za Dodavatele:
Jen v otázkách provozních:
Jen v otázkách provozních:
Hlavní kontakt: Antonín Drahokoupil 602 415 759,, drahokoupil@khtebis.cz
Náhradní kontakt: dispečink 777 149 810, dispecink@khtebis.cz
Pro eskalaci problémů:
Hlavní kontakt: Ing. Tomáš Pilc, 606 646 414, uctarna@khtebis .cz

9. Pokud není ve Smlouvě výslovně sjednáno jinak, každé oznámení, pokyn, výzva, sdělení, potvrzení nebo jakékoliv jiné oznámení, jež má být podle této Smlouvy učiněno, se považuje za řádně učiněné, jestliže má písemnou formu, je podepsáno oprávněnou osobou a doručeno druhé Smluvní straně osobně, kurýrem, faxem se zpětným potvrzením přijetím nebo doporučenou poštou s doručenkou na adresu sídla druhé Smluvní strany. Pokud není ve Smlouvě výslovně sjednáno jinak, každé oznámení, pokyn, výzva, sdělení, potvrzení nebo jakékoliv jiné oznámení se považuje za řádně učiněné také tehdy, pokud ho smluvní strana zaslala na e-mailovou adresu druhé Smluvní strany uvedenou záhlaví této Smlouvy, pokud je e-mailová zpráva podepsaná zaručeným elektronickým podpisem osoby oprávněné jednat za Smluvní stranu.
10. Smluvní strany se zavazují, že budou zachovávat naprostou mlčenlivost o všech skutečnostech, o kterých se dozví v průběhu plnění této Smlouvy, a to aniž by bylo nutné tyto informace nebo skutečnosti jako „důvěrné“ vždy jednotlivě nebo výslovně označovat. Třetí osobě lze chráněné informace nebo skutečnosti poskytnout pouze v případě, že poskytnutí takové chráněné informace nebo skutečnosti vyžadují právní předpisy anebo je nezbytné pro řádné plnění této Smlouvy. O postupu dle předchozí věty je Smluvní strana poskytující chráněné informace nebo skutečnosti povinna vyrozumět bezodkladně druhou Smluvní stranu. Povinnost mlčenlivosti trvá i po skončení této Smlouvy.
11. Veškeré změny a doplňky Smlouvy musí být učiněny písemnou formou. To platí i pro tuto klauzuli.
12. Místně příslušným soudem pro řešení sporů mezi Dodavatelem a Odběratelem z této Smlouvy je věcně a místně příslušný soud Dodavatele.

13. V případě, že některé ustanovení Smlouvy je nebo se stane neplatné či neúčinné, zůstávají ostatní ustanovení Smlouvy platná a účinná. Smluvní strany se zavazují nahradit neplatné či neúčinné ustanovení Smlouvy ustanovením jiným, platným a účinným, které svým obsahem a smyslem odpovídá nejlépe obsahu a smyslu ustanovení původního.
14. Smlouva je vyhotovena ve dvou (2) exemplářích, z nichž každý má hodnotu originálu. Každá Smluvní strana obdrží jeden (1) exemplář.
Seznam příloh:

1. Příloha č. 1: Specifikace výroben (odběrných míst)
2. Příloha č. 2: Maximální denní projezdy KJ v měsíci


V Praze, dne
V Praze, dne





___________________________________
Digital Energy Services s.r.o.
Ing. Tomáš Mužík, Ph.D., jednatel




___________________________________
KH TEBIS s.r.o.
Ing. Tomáš Pilc, jednatel společnosti









Příloha č. 1: Specifikace výroben (odběrných míst)

Číslo výrobny Provozovatel výrobny a adresa výrobny Instalovaný výkon
Počet jednotek Výrobní EAN
Napěťová hladina odběru (VN,NN) Provozovatel regionální distribuční sítě Číslo smlouvy o připojení Typ měření
1 KH Tebis Kotelna Hlouška Puškinská 643 284 01 Kutná Hora 0,4MW 2 859182400608613263 22 kV (VN) ČEZ Distribuce 19_VN_1009103839 A

Zadavatel

  • Úřední název: KH TEBIS s.r.o.
  • IČO: 47542713
  • Poštovní adresa:
    Puškinská 641
    28401 Kutná Hora
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2017-022628

Veřejné dokumenty

Účastníci smlouvy

Dodatky smlouvy