Smlouva: Smlouva o dodávce tepelné energie

Informace o smlouvě

stav E-ZAK Zveřejněno
Smlouva je veřejně přístupná.

DBID: 1947
Evidenční číslo: 1/2020
Datum uzavření smlouvy: 14.01.2020
Rámcová dohoda: Ne
Vícestranná smlouva: Ne
Anonymizace metadat: Ne
Zadavatel je: příjemce
Cena v Kč bez DPH: 503 800,00

Název (předmět)

Smlouva o dodávce tepelné energie

Stručný popis

Smlouva o dodávce tepelné energie
uzavřená dle podle § 76 odst. 3 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (dále jen „energetický zákon“), ve znění pozdějších předpisů

Číslo smlouvy: 1/2020 (dále jen „Smlouva“)


Článek 1 Smluvní strany

1. KH TEBIS s. r. o.
se sídlem: Kutná Hora, Puškinská 641, PSČ 284 01
zastoupená Ing.Tomášem Pilcem, jednatelem společnosti
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 25952, držitel licence k podnikání, ve smyslu energetického zákona, výroba tepelné energie (licence č. 310101414) a rozvod tepelné energie (licence č. 320101413)
IČO: 475 42 713
DIČ: CZ47542713
bankovní spojení: Československá obchodní banka, a. s., č. ú.: 207972069/0300
telefonní spojení: 327513532
e-mail: uctarna@khtebis.cz

(dále jen „Dodavatel“)

a

2. Společenství vlastníků jednotek Dolní č.p.356, Kutná Hora
se sídlem: Dolní 356, Šipší, 28401, Kutná Hora
zastoupená: předseda výboru – Marie Kupsová
zapsaná v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze, oddíl S, vložka 19664
IČO:08758794
DIČ: Neplátce
kontakt: 728449359
e-mail: spolecenstvivlastnikujednotek.dolni356@seznam.cz

(dále jen „Odběratel“)

(Dodavatel a Odběratel budou označovaní jednotlivě jako „Smluvní strana“, a společně jako „Smluvní strany“)

Článek 2
Předmět smlouvy

Předmětem této Smlouvy je závazek Dodavatele dodávat tepelnou energii ze svého zařízení do odběrného místa Odběratele v souladu s touto Smlouvou a závazek Odběratele zaplatit za dodanou a odebranou tepelnou energii cenu za podmínek uvedených v této Smlouvě.


Článek 3
Charakter a pravidla dodávky tepelné energie

3.1. Základní parametry dodávané a vrácené teplonosné látky a další údaje jsou uvedeny v Příloze č. 1 této Smlouvy „Technické parametry odběrného místa“.

3.2. Teplonosná látka je ve vlastnictví Dodavatele a Odběratel je povinen teplonosnou látku vracet, pokud se Smluvní strany nedohodnou jinak.

3.3. Dodavatel se zavazuje zabezpečit dodávky tepelné energie v závislosti na venkovní teplotě s dodržením parametrů a obecných pravidel daných závaznými právními předpisy a technickými normami platnými a účinnými v době plnění.

3.4. Dodavatel je oprávněn omezit či přerušit dodávku tepelné energie pouze z důvodů vymezených v § 76 odst. 4 energetického zákona. V případě, že byla přerušena dodávka tepelné energie z důvodu porušení povinností Odběratele, je Dodavatel oprávněn požadovat poplatek za znovu připojení ve výši skutečně vynaložených nákladů.

3.5. Odběratel se zavazuje upozornit Dodavatele bez zbytečného odkladu na veškeré vzniklé závady na odběrném tepelném zařízení, na plánované opravy v objektu, popř. na změny, které by mohly mít vliv na průběh dodávky tepelné energie a na výši stanovených technických parametrů pro toto odběrné místo.

3.6. Odběratel nesmí bez předchozího souhlasu Dodavatele k odběrnému tepelnému zařízení připojit nového Odběratele.


Článek 4
Místo předání, místo a způsob měření

4.1. Dodávka tepelné energie je uskutečněna přechodem tepelné energie o sjednaných parametrech ze zařízení Dodavatele do zařízení Odběratele. Konkrétní místo plnění předmětu Smlouvy je specifikováno v Příloze č. 1 této Smlouvy „Technické parametry odběrného místa“.

4.2. Dodavatel je povinen na svůj náklad osadit, zapojit, udržovat měřicí zařízení a pravidelně ověřovat správnost měření.

4.3. Odběratel je povinen umožnit Dodavateli osadit měřící zařízení a umožnit mu měřicí zařízení zajistit proti neoprávněné manipulaci.

4.4. Dodavatel je povinen dodávku tepelné energie měřit, vyhodnocovat a účtovat podle skutečných parametrů teplonosné látky a údajů vlastního měřícího zařízení.

4.5. Odběratel má právo na ověření správnosti prováděných odečtů Dodavatelem.

4.6. Smluvní strany se dohodly na tomto způsobu a pravidlech přístupu k měřidlům: Dodavatel bude mít po celou dobu trvání této Smlouvy nepřetržitý přístup k měřícím zařízením. Za tímto účelem se Smluvní strany dohodly, že Odběratel předá Dodavateli klíče od budov a místností, v nichž jsou umístěna měřicí zařízení, a to v počtu 2 ks. Tyto klíče budou Odběrateli vráceny při skončení smluvního vztahu dle této Smlouvy.








4.7. V případě poruchy měřícího zařízení bude odebrané množství pro vyhodnocení dodaného množství tepelné energie stanoveno náhradním způsobem, a to technickým výpočtem, nebo jiným dohodnutým způsobem. Pokud bude množství tepelné energie stanoveno náhradním způsobem, bude tato skutečnost uvedena v podkladech pro vyúčtování. Není-li dohodnuto jinak, náhradní výpočet bude proveden podle vzorce:

Q = Q1(20-te1) : (20-te2)
Kde: Q je množství v období poruchy (GJ)
Q1 je množství ve srovnatelném období (GJ)
te1 je průměrná teplota venkovního vzduchu v období poruchy (C)
te2 je průměrná teplota venkovního vzduchu ve srovnatelném období (C)

Srovnatelným obdobím se rozumí shodné kalendářní období minulého roku.


Článek 5
Výše ceny a platební podmínky

5.1. Cena tepelné energie je kalkulována a sjednána v souladu s platnými cenovými rozhodnutími Energetického regulačního úřadu k cenám tepelné energie a v souladu se zákonem č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů.

5.2. Cena tepelné energie, termíny a způsob platby za odebranou tepelnou energii ode dne zahájení odběru je obsahem Přílohy č. 2 této Smlouvy „Cenové ujednání". Cenové ujednání je platné až do doby nahrazení novým cenovým ujednáním, jehož nové znění bude předmětem dodatku k této Smlouvě.

5.3. Dodavatel se zavazuje zúčtovat dílčí platby (zálohy) a vystavit potřebné platební doklady řádně, včas a ve lhůtách dohodnutých v Příloze č. 2 této Smlouvy, tj. v Cenovém ujednání.

5.4. Odběratel se zavazuje zaplatit Dodavateli za dodávku tepelné energie cenu podle tohoto článku Smlouvy na výše uvedený účet Dodavatele řádně a včas.


Článek 6
Doba trvání smlouvy a způsoby jejího ukončení

6.1. Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou.

6.2. Smluvní strany se dohodly, že tato Smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu obou Smluvních stran. Tato Smlouva skončí v případech uvedených v odst. 6.3. této Smlouvy.

6.3. Smlouva může být ukončena:

a) písemnou dohodou obou Smluvních stran, a to ke dni uvedeném v této dohodě,
b) písemnou výpovědí ze strany Odběratele s tříměsíční výpovědní dobou, která začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po doručení výpovědi Dodavateli,
c) písemnou výpovědí ze strany Dodavatele v případě, že pozbyde licenci k dodávce tepelné energie, změní předmět podnikání, nebo nastane jiná skutečnost znemožňující Dodavateli dodržení jeho závazků z této Smlouvy, a to s měsíční výpovědní dobou, která začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po doručení výpovědi Odběrateli.

6.4. K datu ukončení smluvního vztahu se obě Smluvní strany zavazují vyrovnat vzájemně své závazky a pohledávky. V případě, že bude Smlouva ukončena způsobem dle článku 6, odstavec 6.3 písm. b) této Smlouvy, zavazuje se Odběratel nahradit Dodavateli účelně vynaložené náklady na demontáž zařízení včetně tepelné přípojky.

6.5. V případě zániku jedné ze Smluvních stran přechází práva a povinnosti sjednané v této Smlouvě v plném rozsahu na právního nástupce této Smluvní strany, nedohodnou-li se Smluvní strany před zánikem jinak.


Článek 7
Ostatní a závěrečná ujednání

7.1. Odběratel není po dobu účinnosti této Smlouvy oprávněn odebírat tepelnou energii pro odběrné místo dle této Smlouvy od jiného dodavatele.
7.2. Smluvní vztahy mezi Smluvními stranami se řídí českým právním řádem.

7.3. Otázky ve Smlouvě výslovně neupravené se řídí energetickým zákonem a dále zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů.

7.4. Jakákoli změna této Smlouvy včetně jejích příloh může být provedena pouze formou písemného oboustranně odsouhlaseného dodatku.

7.5. Smlouva je sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž po jednom vyhotovení obdrží Dodavatel a Odběratel.
7.6. V případě, že některé ustanovení této Smlouvy je nebo se stane neplatné a neúčinné, zůstávají ostatní ustanovení Smlouvy platná a účinná. Smluvní strany se zavazují nahradit neplatné a neúčinné ustanovení této Smlouvy ustanovením jiným, platným a účinným, které svým obsahem a smyslem odpovídá nejlépe obsahu a smyslu ustanovení původního, neplatného a neúčinného.

7.7. Smluvní strany svými podpisy potvrzují, že Smlouvu uzavřely dobrovolně a vážně, určitě a srozumitelně podle své pravé a svobodné vůle, nikoliv v tísni nebo za nápadně nevýhodných podmínek.

Článek 8
Přílohy

Nedílnou součástí této Smlouvy jsou přílohy:

Příloha č. 1: Technické parametry odběrného místa
Příloha č. 2: Cenové ujednání


V Kutné Hoře dne 14.1.2020

______________________________ ____________________________
KH TEBIS s. r. o.
zastoupená Ing.Tomášem Pilcem, jednatelem Společenství vlastníků jednotek
zastoupená Marií Kupsovou
předsedkyní výboru
Příloha č. 1 ke Smlouvě o dodávce tepelné energie č. 1/2020

Technické parametry odběrného místa
1. KH TEBIS s. r. o.
se sídlem: Kutná Hora, Puškinská 641, PSČ 284 01
zastoupená Ing. Tomášem Pilcem, jednatelem společnosti
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 25952, držitel licence k podnikání, ve smyslu energetického zákona, výroba tepelné energie (licence č. 310101414) a rozvod tepelné energie (licence č. 320101413)
IČO: 475 42 713
DIČ: CZ47542713
bankovní spojení: Československá obchodní banka, a. s., č. ú.: 207972069/0300
telefonní spojení: 327513532
e-mail: uctarna@khtebis.cz

(dále jen „Dodavatel“)

a
3. Společenství vlastníků jednotek Dolní č.p.356, Kutná Hora
se sídlem: Dolní 356, Šipší, 28401, Kutná Hora
zastoupená: předseda výboru – Marie Kupsová
zapsaná v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze, oddíl S, vložka 19664

IČO:08758794

DIČ: Neplátce

kontakt: 728449359


(dále jen „Odběratel“)


Odběrné místo (název, adresa): Dolní 356, Kutná Hora - Šipší

- místo předání tepelné energie: předávací stanice
- úroveň předání tepelné energie: 1. příruba na výstupních ventilech z předávací stanice do objektu
- místo měření: pata 39
- způsob měření: měřič tepla (KH Tebis s.r.o)

Teplonosná látka: teplá voda (maximálně 90 °C)
Tlak: 320 -340 kPa
Tlaková diference: 35-45 kPa
Výkon: 350 kW
Teplota teplonosné látky: viz teplotní diagram
Odběr teplé vody: ANO - nastavená výstupní teplota 55°C

Zahájení odběru: 1.1.2020





Teplotní diagram

Venkovní teplota [°C] 12 11 9 7 5 3 0 -1 -3 -5 -7 -9 -11 -12
Přívodní teplota teplonosné látky[°C] 30
55 72



Průběh dodávky tepelné energie
Tepelná energie pro otop je dodávána denně od 6:00 do 22:00 hodin. Přerušení nebo omezení dodávky tepla nastává v noci od 22:00 do 6:00, avšak tak, aby byla zajištěna tepelná stabilita místností (noční temperace). Tepelná energie pro ohřev vody je zajištěna nepřetržitě 24 hodin denně.

Další pravidla vytápění :
Přerušení vytápění v denních hodinách při venkovní teplotě 17°C a vyšší
Zahájení noční temperace při teplotě 3°C a nižší
Ponížení teploty teplonosného média při noční temperaci o 17°C

Odběratel může Dodavateli navrhnout změnu průběhu dodávky tepelné energie, a to e-mailem na dispecink@khtebis.cz. Odběratel však bere na vědomí, že dodávka tepelné energie je možná pouze v rámci jednoho (1) celodenního bloku. Změna průběhu dodávky tepelné energie je platná potvrzením ze strany Dodavatele nebo zahájením dodávky podle navržené změny průběhu dodávky Odběratelem.




V Kutné Hoře dne 14.1.2020

______________________________ ____________________________
KH TEBIS s. r. o.
zastoupená Ing.Tomášem Pilcem, jednatelem Společenství vlastníků jednotek
zastoupená Marií Kupsovou
předsedkyně výboru




Příloha č. 2 ke Smlouvě o dodávce tepelné energie č. 1/2020
Cenové ujednání pro rok 2020

1. KH TEBIS s. r. o.
se sídlem: Kutná Hora, Puškinská 641, PSČ 284 01
zastoupená Ing.Tomášem Pilcem, jednatelem společnosti
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 25952, držitel licence k podnikání, ve smyslu energetického zákona, výroba tepelné energie (licence č. 310101414) a rozvod tepelné energie (licence č. 320101413)
IČO: 475 42 713
DIČ: CZ47542713
bankovní spojení: Československá obchodní banka, a. s. č. ú.: 207972069/0300
telefonní spojení: 327513532
e-mail: uctarna@khtebis.cz

(dále jen „Dodavatel“)


2. Společenství vlastníků jednotek Dolní č.p.356, Kutná Hora
se sídlem: Dolní 356, Šipší, 28401, Kutná Hora
zastoupená: předseda výboru – Marie Kupsová
zapsaná v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze, oddíl S, vložka 19664
číslo účtu: 291 501 330/0300

IČO:08758794

DIČ: Neplátce

kontakt: 728449359


(dále jen „Odběratel“)
1.1. Cena tepelné energie je kalkulována a sjednána v souladu s článkem 5.1. Smlouvy.
1.2. Cena tepelné energie se účtuje formou jednosložkové ceny ve výši

572,48 Kč /1 GJ bez DPH

K cenám bez DPH bude přičtena příslušná sazba daně z přidané hodnoty podle platné legislativy v daném účtovacím období.
Způsob platby: převodním příkazem
Splatnost:14 dní
Adresa pro zaslání faktury: OSBD Kutná Hora, K Bělidlu 13, Kutná Hora, 28401

Zadavatel

  • Úřední název: KH TEBIS s.r.o.
  • IČO: 47542713
  • Poštovní adresa:
    Puškinská 641
    28401 Kutná Hora
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2017-022628

Veřejné dokumenty

Účastníci smlouvy

Dodatky smlouvy