Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Sanace odvalu dolu Šafary v k.ú.Kaňk
Odesílatel Kateřina Hladíková
Organizace odesílatele Město Kutná Hora [IČO: 00236195]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.07.2020 12:33:13
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Odpovědi na dotazy k zadávací dokumentaci

Odpovědi na dotazy k veřejné zakázce malého rozsahu: „Sanace odvalu dolu Šafary v k.ú. Kaňk“

1) Dotaz ze dne 9.7.2020: V technické zprávě projektové dokumentace a ve výkrese č . 207_SO 02_Vzorový řez V3 – dolní hrana - projektant zmiňuje protierozní jutovou rohož. Ve výkazu výměr však tato protierozní rohož chybí. Doplní zadavatel tuto rohož do projektové dokumentace?
Odpověď – položka Protierozní rohož doplněna ve výkazu výměr. "Příloha č.4 Výkaz výměr – doplněno“


2) Dotaz z 13.7.2020: V technické zprávě SO 01 – Terénní úpravy na str. 4 v bodu 3.1. Přípravné práce je uvedeno:
„Před zahájením vlastních terénních úprav (zemní práce) bude nutné nejprve z celé zájmové plochy odstranit stávající náletové dřeviny.“
Žádáme zadavatele, aby tyto práce byly doplněny do přílohy č. 4 Výkaz výměr, kde tyto práce chybí (kácení, vodorovné přemístění, štěpkování, přesuny hmot včetně množstevních jednotek atd).
Odpověď – položky doplněny ve výkazu výměr. "Příloha č.4 Výkaz výměr – doplněno“


3) Dotaz z 13.7.2020: V B. Souhrnné technické zprávě, str. 28 písmeno e) je uvedeno:
„Dokumentace pro stavbu ,,Sanace odvalu dolu Šafary v k.ú. Kaňk,, je ve fázi žádosti pro vydání stavebního povolení, proto zatím nejsou žádné požadavky od dotčených orgánů, kromě požadavků technických ze strany investora a provozovatele, které byly zapracovány do projektu. Případné požadavky dotčených orgánů budou zapracovány do čistopisu.“
Vzhledem ke skutečnosti, že Projektová dokumentace byla zpracována v listopadu 2018, žádáme zadavatele o doplnění a předání stavebního povolení a stanovisek dotčených orgánů, např. Krajská hygienická stanice a dalších.
Odpověď – Územní rozhodnutí nebylo vydáno. Vyjádření dotčených orgánů přikládáme k zadávací dokumentaci.

4) Dotaz z 13.7.2020: V minulých letech proběhla Sanace odvalu dolu Kuntery. Domníváme se, že opatření na odvalu dolu Šafary budou velice podobná. Žádáme tedy o kvantifikaci navrhovaných opatření z dokumentu E.ZOV str. 50, bod 8.3. a jejich promítnutí do výkazu výměr:
a) Kolik má být použito pasivních směrných kolektorů v okolí zájmové území? – dle dokumentace (E.ZOV str. 50, bod 8.3.) se domníváme, že jeden za období 1 měsíce a cca 1 měsíc po dobu realizace stavebního objektu SO 01 Technická rekultivace.
b) Kolik 24 hodinových cyklů kontrolovaných měření má být provedeno před zahájením prací na SO 01 a kolik měření v průběhu realizací prací 24 hod. cyklů vzorků aerosolových částic PM10 včetně následného stanovení arsenu.
Odpověď – monitoring je nutné provést při terénních úpravách v době, kdy je zasahováno do odvalu. Postačí jedna měřící stanice akreditované společnosti. Počet 24 hodinových cyklů uveďte podle doby, za kterou provedete terénní úpravy. Hygienická opatření zvolte jako komplex.

5) Dotaz z 13.7.2020: V příloze č. 1 Výzvy veřejné zakázky malého rozsahu – Požadavky zadavatele na sestavení nabídky je v bodě 5 uvedeno:
(…) „Vybraný uchazeč do smlouvy o dílo uvede tyto platební podmínky při respektování již uvedených podmínek stanovených zadavatelem:
„Cena bude uhrazena bezhotovostním převodem na účet dodavatele jednorázově po předání díla dodavatelem a jeho převzetí objednatelem. Zálohy objednatel neposkytuje. Doba splatnosti daňových dokladů – faktur je 30 dnů od jejich doručení objednateli. (…)“ Realizace sanace odvalu je plánována cca 12 měsíců. V předchozí SoD se zhotovitelem na akci Sanace odvalu dolu Kuntery byla fakturace měsíční. Domníváme se, že fakturace prací má být měsíční, na základě odsouhlasených prací se splatností 30 dnů. Z jakého důvodu stanovil Zadavatel jako závaznou podmínku do smlouvy o dílo s vybraným uchazečem jednorázovou fakturaci po převzetí díla odlišně od předchozí SoD na obdobný předmět plnění?
Odpověď: V předchozí SoD na akci Sanace odvalu dolu Kuntery je uvedeno:
Platební podmínky – Objednatel se zavazuje uhradit zhotoviteli celkovou smluvní cenu, a to dílčím způsobem dle skutečného postupu provedení díla zhotovitelem.
Je tedy možné fakturovat po částečných realizacích projektu.
S ohledem na hygienická opatření v kontaminovaném prostoru je nutné sanaci odvalu provést v co nejkratším možném termínu. Ve výzvě je zveřejněna realizace projektu od května 2021 a dílo musí být dokončeno nejpozději v prosinci 2021. Vše je závislé na příjmu dotace.


Přílohy
- Odpověď na žádost Sanace odvalu Šafary.docx (21.86 KB)